image
Sursa foto: poliția.md

Au creat un magazin online pe Telegram și vindeau droguri; Trei indivizi, printre care un fost militar, reținuți

Doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, au fost reținuți, fiind suspectați de vinderea drogurilor prin intermediul magazinelor online create pe aplicația Telegram. Organizatorul și administratorul acestui magazin online s-a dovedit a fi un fost militar prin contract al Armatei Naționale. Zilnic acesta obțineau venituri de peste 10.000 de lei din realizarea drogurilor.

Întreaga schemă a fost destructurată de ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri al INI, Direcției Generale Urmărire Penală, procurorii PCCOCS și cu suportul mascaților de la Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a 2 luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

Aceștia au creat o schemă prin care procurau drogurile angro,  după care le divizau în cantități mai mici și le repartizau curierilor pentru a fi plasate în ascunzișuri pe teritoriul mun. Chișinău.

Astfel, utilizatorii acestei aplicații primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate precum cimitire și fâșii forestiere, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Ca urmare a perchezițiilor, polițiștii au ridicat pachețele cu marijuana cu masa totală de peste 600 de grame, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, cântare electronice la scara mica și altele.

Valoarea drogurilor ridicate se ridică la suma de aproximativ 120.000 de lei. Suplimentar, în cadrul acțiunilor au identificate peste 70 de locații de unde au fost ridicate pliculețe cu droguri.

Conform analizei înscrisurilor de ciornă ridicate în timpul perchezițiilor, figuranții de la începutul anului 2021 până în prezent, au plasat pe teritoriul mun. Chișinău circa 4.000 de locații cu droguri.

Suspecții sunt arestați. Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă  închisoare de la 7 la 15 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: