image
Sursa foto: IGPF

Cei șapte cetățeni străini care au intrat ilegal în Republica Moldova au fost identificați și escortați pentru audieri

Cetățenii străini care intraseră noaptea trecută în țară fără a trece controlul la frontieră au fost identificați. Este vorba despre cinci cetățeni ai Marii Britanii, un cetățean al SUA și șoferul - un cetățean român.

Poliția de frontieră anunță că, în cadrul măsurilor de cercetare și căutare, la Chișinău a fost stabilit hotelul unde s-au oprit persoanele, dar și alte locuri publice unde acestea s-au deplasat. Ulterior, microbuzul a fost identificat și oprit în trafic. Acum, mijlocul de transport și grupul de persoane se află la sediul IGPF pentru cercetările de rigoare. În dependență de circumstanțe și declarații se va stabili încadrarea juridică a faptei.

Amintim că noaptea trecută, în jurul orei 01:40, conducătorul unui microbuz a trecut prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe direcția dedicată transportului marfar, fără a stopa la linia de control. Acesta a intrat în Republica Moldova, nefiind autorizată trecerea frontierei de stat.

Conducerea Poliției de Frontieră a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea elucidării celor întâmplate.

Potrivit informațiilor anterioare de la Poliția de Frontieră, cetățenii străini au venit în Republica Moldova pentru a asista la meciul de fotbal Moldova-Scoția, care are loc în această seară la Chișinău.

Potrivit Poliției de Frontieră, în punctul de trecere Leușeni au loc lucrări de reparație, fapt ce face mai complicată deplasarea, iar cetățenii străini nu ar fi înțeles cum să treacă frontiera și unde să se oprească.

IGPFIGPF
IGPFIGPF

Noutăţile partenerilor

comentarii: