(foto) „Artizanii” de la nord: 3 persoane, reținute după ce ar fi cultivat și vândut droguri. Au stat 5 luni sub lupa polițiștilor

Trei persoane au fost reținute de oamenii legii, fiind bănuite că ar fi cultivat și înstrăinat droguri în proporţii deosebit de mari pe teritoriul raionului Ialoveni şi zona de nord a țării. În urma unor percheziții efectuate au fost ridicate telefoane mobile, aparate confecționate artizanal pentru consumarea drogurilor, marijuană, dar și plante de cânepă. Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 250 000 de lei.

Foto: colaj

Pe parcursul a cinci luni, polițiștii au întreprins măsuri și acțiuni de urmărire penală pentru deconspirarea activității. Astfel, polițiștii au stabilit că suspecții cu vârsta cuprinsă între 35 și 50 de ani, ar fi pus în circulație marijuana.

Suspecții au fost reținuți. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

În continuare sunt întreprinse acţiuni în vederea stabilirii şi altor persoane care au participat ori au favorizat la comiterea infracţiunii.



Pub