30 de zile de arest pentru angajații MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 milioane lei de la piața „KM7”
Cei 3 angajați de la MAI învinuiți de contrabandă cu mărfuri de la piața „KM7”, din Odessa, Ucraina, în valoare preliminar stabilită de 1,5 milioane lei, au primit 30 de zile de arest.

Foto: Captură de ecran
Urmare a documentării efectuate timp de nouă luni de Serviciul Vamal și Serviciul de Informații Securitate, oamenii legii au stabilit faptul că mărfurile de larg consum era introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate. De aici, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării infracționale, care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Astfel, în contextul măsurilor speciale de investigație derulate, la 9 noiembrie curent, au fost reținuți în flagrant cei trei bănuiți și două microbuze care transportau mărfurile de contrabandă. Cel de-al patrulea membru al grupării, angajat și el al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a reușit să se eschiveze, deplasându-se în regiunea transnistreană, dar urmează să fie anunțat în căutare. Imediat după rețineri, oamenii legii au efectuat 12 percheziții la mai multe adrese din țară.



Pub