Musteață neagă orice legătură cu „Damir, agentul 005”: „Dacă Slusari are probe să se adreseze organelor competente”

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, respinge acuzațiile aduse astăzi de către fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, precum că cea de-a treia rată a unuia dintre apartamentele pe care Musteață le-ar fi cumpărat în 2017 de la Basconslux ar fi fost achitată de către președintele FEA, Dorin Damir, aflat în detenție. 

Foto: parlament.md

Acesta spune că a avut un apartament cumpărat de la compania Basconslux, însă l-a înstrăinat la scurt timp după achiziție.

„Resping toate acuzațiile. Dacă are probe, nu are decât să se adreseze organelor competente. Am toate actele, bonurile de plată, pe care o să le prezint”, a declarat Musteață pentru UNIMEDIA.

Fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari a publicat „un fragment din nota informativă, pe care unul din serviciile speciale a emis-o în adresa conducerii țării”. „Se scrie despre contribuția „modestă” de 13590 euro a lui Dorin Damir la procurarea apartamentului pentru fidelizarea unui judecător, care acum este speranța guvernării în reformarea justiției”, a scris Slusari pe Facebook.

Anterior, fostul deputat al Platformei a publicat un act care arată că „un oarecare Dorel Musteață, care procură în 2017 tocmai două apartamente în centru capitalei cu puțin peste 40 mii euro”. „Din ultima declarație de avere a „reformatorului” justiției puteți afla că dânsul are în proprietate un apartament de lux, cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați, pe care l-a primit drept donație, în 2019, de la o rudă. Dânsul zice că este de la soacră”, scrie Slusari.

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață a fost numit judecător la Curtea Supremă de Justiție. Parlamentul a susținut candidatura acestuia cu 52 de voturi pentru. Totodată, și Ghenadie Plămădeală a fost numit în funcția de judecător la CSJ. Candidatura acestuia a fost susținută cu voturile a 55 de deputați.

În luna iunie, CSM a decis ca Dorel Musteață să asigure interimatul funcției de președinte al Consiliului.

Anterior, acesta a fost și membru al Consiliului Institutului Național al Justiției

În 2018, CSM a propus Parlamentului Republicii Moldova numirea domnului Musteață Dorel în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, până la atingerea plafonului de vârstă – 65 de ani.

Dorel Musteață este membru al CSM începând cu 7 octombrie 2018.


Pub