Îl vor după gratii: Procurorii vor contesta hotărârea prin care Igor Popa a fost plasat în arest la domiciliu
Procuratura Anticorupție va contesta astăzi, 12 noiembrie 2021, hotărârea instanței de judecată privind aplicarea măsurii preventive - arestul la domiciliu pe numele șefului Procuraturii Ciocana, Igor Popa. Recursul va fi examinat de Curtea de Apel Chișinău, la data și ora pe care o va stabili.
Foto: captură de ecran
Șeful Procuraturii Chișinău, sediul Ciocana, Igor Popa a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Decizia a fost luată ieri de Judecătoria Chișinău. 

Procurorii au descins cu percheziții la domiciliul șefului Procuraturii Chișinău, sediul Ciocana, Igor Popa.

Fostul adjunct al fostului procuror general, Eduard Harunjen, procurorul Igor Popa, a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Chișinău, sediul Ciocana în decembrie 2019.

Igor Popa a fost anterior procuror general-adjunct, iar, după demisia lui Eduard Harunjen din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, a deținut interimatul funcției de procuror general. Popa a fost subiectul mai multor scandaluri mediatice, fiind acuzat de fabricarea mai multor dosare penale în perioada guvernării comuniste, dar și de mușamalizarea dosarelor privind evenimentele din 7 aprilie 2009.


Pub