Blogger: Reglări de conturi personale sub paravanul luptei cu îmbogățirile ilicite, la ANI

Bloggerul Eugeniu Luchianiuc susține că nu toate dosarele „de îmbogățire ilicită” instrumentate de Autoritatea Națională de Integritate au la bază neconcordanțele de avere ale celor vizați. Acesta susține că cel puțin în ultima investigație, care a ajuns și în vizorul organelor de drept, nu ar lipsi și interesul personal al șefei instituției, din cauza unor „reglări de conturi de familie”. 

Foto: luchianiuc.com

„În ultimul timp se îndesesc știrile despre îmbogățirea ilicită a actualilor și foștilor demnitari. Dosarele au început să „curgă” unul după altul, bucurând electoratul cu noi și noi episoade și aducând beneficii de imagine Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Se pare, însă, că această “luptă” a devenit un bun instrument de reglare de conturi a celor apropiați conducerii ANI. Unul din aceste exemple este și Anatolie Golea, ex-directorul Serviciului de Protecție și Pază de Stat. El a devenit vedetă după un control al inspectorilor ANI. Nu ne băgăm pe rapoartele lor doar că, mai multe surse din SPPS (și din exSPPS) au confrimat că această urmărire este o simplă reglare de conturi, pornită de soțul Președintei ANI, Iurie Antoci, coleg de SPPS a lui Anatolie Golea încă din anul 2002, perioadă în care ambii au avut chiar o relație de prietenie “, scrie în postarea „Разборчь” de familie sub paravanul luptei ANI cu îmbogățirile ilicite…, bloggerul Eugen Luchianiuc.

Bloggerul mai scrie că „potrivit surselor citate, relațiile s-au înrăutățit dramatic în momentul în care Anatolie Golea a fost numit să asigure interimatul la conducerea SPPS, iar Iurie Antoci, după o serie de contrarieri, și-a depus cerea de plecare din SPPS. Chiar dacă familiile Antoci și Golea mențineau relații foarte bune, participând împreună la diverse manifestații corporative și de familie. Îmbogățirile ilicite, normal că, vor trebui demonstrate de judecată dar apar chestii tare stranii legate de supărări familiale care nu pot fi trecute cu vedere. Și mai am eu o întrebare pentru mine: cum ajung oameni cu case și întrețineri de zeci de mii de lei pe lună când ambii lucrează în structuri de stat, unul la SPPS și altul la ANI…”.

Șefa ANI nu a comentat, deocamdată, aceste afirmații.


Pub