Ana Revenco pleacă în SUA. Se va întâlni cu Dereck Hogan, dar și cu reprezentanți ai FBI și Interpol

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 15-19 noiembrie, unde va avea mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanții FBI. „Scopul vizitei este consolidarea cooperării moldo-americane a organelor de aplicare a legii”, arată comunicatul emis.

Foto: UNIMEDIA

În cadrul vizitei în SUA vor fi organizate mai multe întrevederi bilaterale cu conducerea și experți din cadrul  Agenției de Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării, Direcția de Inspecție la fața locului și Dezvoltare a Capacității și Programul de Angajări de Cooperare în domeniul Securității CWMD; Centrului Național al SUA pentru Copii Dispăruți și Exploatați; Agenției Naționale Antidrog și Biroului Central Național al Statelor Unite al Interpol.

Agenda de lucru este elaborată de către Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentul de stat al SUA și include întrevederi cu reprezentanții Biroului Federal de Investigații (FBI) și participarea la masa rotundă în cadrul FBI.

Totodată, agenda include discuții bilaterale cu Secretarul adjunct al Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentului de Stat și cu Dereck J. HOGAN Secretar adjunct principal Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice.

Potrivit comunicatului, vizita dată se înscrie în contextul parteneriatului strategic moldo-american, iar asistența oferită de SUA asigură consolidarea capacităților organelor de aplicare a legii drept furnizori de ordine și garant al securității naționale, precum și la promovarea securității regionale și internaționale. Mai mult decât atât, există o evoluție ascendentă a dialogului bilateral, iar discuțiile punctuale purtate în cadrul întâlnirilor din perioada recentă a oficialilor celor două state au contribuit direct la crearea condițiilor optimale pentru creșterea gradului de securutate socială a cetățenilor Republicii Moldova.


Pub