Au urmărit meciul alături de polițiștii de frontieră: Microbiștii scoțieni, care au trecut vama fără control, reținuți. Ce explicație au prezentat

Cei șase scoțieni, care au încălcat regimul punctelor de trecere a frontierei, s-au ales cu amenzi contravenționale. Polițiștii spun că aceștia au recunoscut vina și au refuzat suportul consular.

Foto: Poliția de Frontieră

„La audieri au declarat că nu și-au dat seama că deja sunt pe teritoriul Moldovei. Totodată, au refuzat suportul consular, deoarece au recunoscut că au încălcat legislația Republicii Moldova și pentru care își asumă responsabilitatea.

P.S. La sediul IGPF au avut posibilitatea să urmărească meciul de fotbal Moldova-Scoția”, a publicat Poliția de Frontieră pe Facebook.

Un microbuz în care se aflau mai mulți suporteri microbiști din Scoția ar fi trecut aseară frontiera fără control. Astfel, la intrarea în punctul de trecere conducătorul auto a poziționat microbuzul pe direcția dedicată transportului marfar, fără a stopa la linia de control. Ulterior, a părăsit teritoriul punctului de trecere, cu deplasarea spre interiorul țării


Pub