Topul celor mai bogați oameni ai planetei în anul 2021

12 Nov. 2021, 09:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Nov. 2021, 09:00 // Actual //  Lupu Eduard

Cei mai bogați zece oameni ai planetei au adunat cumulativ 890 miliarde USD din martie anul curent, scrie visualcapitalist.

De exemplu, Elon Musk și-a crescut averea sa cu cel puțin 1.116% în ultimul an. Între timp, Jeff Bezos de la Amazon a câștigat încă 89 de miliarde de dolari.⁠

De la debutul pandemiei, Musk averea sa a crescut cel mai rapid în top 10 milairdari. În al treilea trimestru din 2021, venitul net Tesla a depășit 1,6 miliarde de dolari – un record al companiei. Această creștere l-a ajutat pe antreprenor să devină prima persoană care a trecut pragul averii nete de 300 de miliarde de dolari.

Încă o dată, Musk l-a depășit pe Jeff Bezos ca fiind cea mai bogată persoană din lume. Acest lucru este impresionant, deoarece averea lui Jeff Bezos a crescut cu peste 79% în același interval de timp. În mod similar, Zuckerberg, Gates și Buffett au înregistrat o creștere de două sau trei cifre.

După Musk și Bezos este Bernard Arnault, cunoscut drept „Lupul în cașmir”. Magnatul francez a realizat peste 121 de miliarde de dolari, stimulat de o creștere cu 43% a veniturilor LVMH față de 2021. La începutul acestui an, LVMH a încheiat o achiziție de 15,8 miliarde de dolari a trailerului de bijuterii Tiffany & Co.

În medie, primii 10 cei mai bogați au înregistrat câștiguri de 204% pe parcursul pandemiei. Deloc surprinzător, majoritatea fac afaceri în tehnologie.

De la începutul lunii august, Rihanna s-a alăturat clubului miliardarilor cu o avere netă estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Datorită ascensiunii rapide a lui Fenty Beauty (din care deține 50% din acțiuni), Rihanna este a doua cea mai bogată femeie de animație din lume, după Oprah, cu 2,7 miliarde de dolari. Compania se concentrează pe incluziune, oferind un set larg de produse pentru fiecare tip de piele. Lansată în 2017 cu LVMH (care deține celelalte 50% din pachetul de acțiuni), Fenty Beauty valorează 2,8 miliarde de dolari.

În schimb, cel mai tânăr miliardar de anul trecut, Kylie Jenner, a căzut de pe listă după ce se presupune că și-a umflat valoarea netă. În mod interesant, Kardashian-ul a făcut eforturi mari pentru a arăta lui Forbes amploarea averii ei, inclusiv arătându-le declarațiile fiscale împreună cu invitații la conacele lor.

Cu toate acestea, averea netă a lui Jenner se ridică la aproximativ 700 de milioane de dolari.

Având în vedere creșterea uluitoare a celor ultrabogați din ultimii ani, concentrarea bogăției de astăzi este acum comparabilă cu Epoca de Aur a Americii.

La acea vreme, John D. Rockefeller era cea mai bogată persoană din lume – în valoare de aproximativ 285 de miliarde de dolari în termenii actuali. Afacerile sale au produs 1,6% din producția economică totală a SUA.

Prin comparație, Elon Musk, cu peste 304 de miliarde de dolari, mai are încă ceva de făcut.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:55 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce lucrează pentru a răspunde preocupărilor UE, a declarat compania miercuri, pe platforma de socializare X, transmite CNBC.

Comisia Europeană a dat termen până miercuri inclusiv companiei deţinute de grupul chinez ByteDance să abordeze preocupările cu privire la posibila creare de dependenţă prin intermediul programului de recompense pentru copii, urmând ca în caz contrar se confrunte cu o suspendare temporară a funcţiei.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mentale a utilizatorilor”.

Platforma nu a comunicat Bruxellesului, înainte de lansarea aplicaţiei, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a lansat săptămâna trecută în Franţa şi în Spania noua aplicaţie, care le permitea utilizatorilor să fie plătiţi pentru vizionarea de videoclipuri. TikTok Lite era deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Utilizatorii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani puteau „să colecteze puncte descoperind noi conţinuturi sau realizând anumite acţiuni”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare. Punctele astfel colectate puteau fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susţine creatorii de conţinuturi.

„Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie”, iar „durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat la momentul respectiv reprezentanţii TikTok.

Foarte apreciată de tineri şi de influenceri pentru videoclipurile sale care sunt adeseori dansante sau muzicale, controversata reţea de socializare TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Ea este acuzată cu regularitate că găzduieşte numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase şi imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj şi de propagandă în slujba Chinei, o acuzaţie respinsă de compania ByteDance.

Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja „sănătatea fizică şi mintală” a minorilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău