Un microbuz a traversat frontiera Moldovei fără control. Autoritățile caută persoanele și mijlocul de transport

vama leușeni
Foto: agora.md

Un mijloc de transport a traversat frontiera Republicii Moldova fără autorizarea de rigoare. În prezent, autoritățile întreprind un șir de măsuri privind identificarea microbuzului și depistarea persoanelor. Incidentul a avut loc în această noapte.

„E de menționat că în punctul de trecere a frontierei Leușeni au loc lucrările de reparație, fapt ce îngreunează orientarea deplasării prin PTF. Astfel, la intrarea în punctul de trecere conducătorul auto a poziționat microbuzul pe direcția dedicată transportului marfar, fără a stopa la linia de control. Ulterior, a părăsit teritoriul punctului de trecere, cu deplasarea spre interiorul țării”, ne-a comunicat Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră.

În context, conducerea Poliției de Frontieră a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii circumstanțelor pe caz.

Mai multe surse mediatice din Moldova au menționat că în microbuz s-ar fi aflat un grup de suporteri microbiști scoțieni, care au venit la Chișinău pentru a urmări meciul dintre naționalele de fotbal din Moldova și Scoția din această seară.

Reprezentanții de la Poliția de Frontieră nu au putut nici infirma, nici confirma naționalitatea persoanelor care se aflau în microbuz: „Alte detalii vizavi de cetățenie și numărul lor nu putem spune, deoarece ei nu au trecut controlul de frontieră. Când vor fi identificați, atunci vom putea reveni.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente