Un nou eveniment cultural. Cartea „Baladă cu timp rebel” de Zina Izbaș va fi lansată la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

01-773×1030
Foto: Biblioteca Ovidius

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” invită publicul la un eveniment literar, prilejuit de lansarea cărții „Baladă cu timp rebel”, autoare Zina Izbaș. Lansarea va avea loc în data de 15 noiembrie 2021, ora 15.00, la Biblioteca Centrală.

Radio jurnalista și scriitoarea Zina Izbaș este un nume sonor în spațiul cultural din Republica Moldova, fiind redactor-prezentator al mai multor emisiuni pentru copii și tineret, cu caracter social, pentru oamenii în etate, responsabilă de campaniile de caritate, desfăşurate sub egida postului public Radio Moldova.

Un loc aparte în preocupările profesionale îl ocupă binecunoscutul Concurs de Creație al Tinerei
Generații „Ars Adolescentina”, organizat în parteneriat cu BM „B.P.Hasdeu”, cu o istorie remarcabilă de 22 de ani și care promovează tinerele talente din Republica Moldova.

Volumul „Baladă cu timp rebel” include poeme din anii 2018, 2019, 2020 despre care autoarea afirmă că au fost scrise „stând la sfat cu sufletul”, deschizând „portița neuitării pentru mama și tata”, invocând atmosfera satului de baștină, a locurilor și persoanelor îndrăgite.

Versurile creează o atmosferă de nostalgie, în tip de toamnă și iarnă, meditând la destinul Basarabiei, la incertitudinea și nedreptățile vieții.
Scriitoarea și editoarea Marcela Mardare menționează în prefața volumului „Baladă cu timp rebel” că poezia autoarei „este o stare de spirit mereu activă, luptătoare, pozitivă, de încredere în propriile forțe și eforturi. Potențialul de sensibilitate, frumusețea expresivă, dezvăluie sintaxa interioară a versului, ca și detaliile sugestive, stările de visare, de iubire, care denotă o cunoaștere nuanțată a psihologiei omului”.

Zina Izbaș s-a născut în data de 15 noiembrie 1954, în. s. Heleșteni, comuna Marinici, r. Nisporeni. A absolvit în anul 1978 Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova, specialitatea Jurnalism. A debutat în anul 1988 cu volumul de versuri „Dragă, Tu”, Editura „Gnosis”, București, România. Este membra Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, membră a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova, membră a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Pentru activitatea prodigioasă în domeniu jurnalismului a fost distinsă în anul 2012 cu medalia Meritul Civic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente