‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleBiyaz Salkim - prima companie din Găgăuzia ce exportă struguri în Olanda

Biyaz Salkim – prima companie din Găgăuzia ce exportă struguri în Olanda

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Compania Biyaz Salkim din Găgăuzia face istorie în acest an. După ce a exportat cu succes prune pe piața europeană, recent a reușit să livreze în Olanda struguri soiul Moldova.

Este rezultatul perseverenței antreprenoarei Vera Iabanji, a investițiilor efectuate în îmbunătățirea calității fructelor și strugurilor, modernizării infrastructurii post-recoltă, implementării bunelor practici agricole, dar și deschiderii de a urma recomandările specialiștilor proiectului USAID APM.

Compania Biyaz Salkim a fost și prima din Găgăuzia care a instalato linie de calibrare și ambalare a prunelor și strugurilor în 2019.

Compania este certificată de mai mulți ani conform standardelor GLOBALG.A.P., ceea ce asigură cumpărătorii de calitatea și inofensivitatea produselor și respectarea cerințelor privind protecția muncii și bunăstarea angajaților.

„În acest an am încercat să diversificăm piața de export și ne dorim să ne extindem prezența și în alte state membre ale EU, nu doar cu prune, ci și cu strugurii noștri. Datorită tehnologiilor moderne de producere și post recoltă implementate în gospodărie și deținerea certificatului internațional pentru confirmarea inofensivității fructelor, am putut livra prune conform cerințelor cumpărătorilor”, a declarat Vera Iabanji.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›