‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriViorel Gherciu, MAIA: Suntem focusați pe dezvoltarea industriei zahărului

Viorel Gherciu, MAIA: Suntem focusați pe dezvoltarea industriei zahărului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cultivarea și prelucrarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru țara noastră, motiv pentru care trebuie să sporim competitivitatea zahărului autohton atât pe piața internă, cât și pe cea externă, susține Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii.

În cadrul unei vizite de lucru efectuate la fabricile autohtone de zahăr, oficialul a analizat situația curentă din sector și a discutat cu reprezentanții industriei, care au informat despre provocările financiare, capacitățile de producție, cantitatea recoltată și calitatea materiei prime furnizată.

„Atenția Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare este focusată pe dezvoltarea industriei zahărului, în scopul obținerii unei eficiențe sporite a activității economice desfășurate de întreprinderile din sector. Cultivarea și prelucrarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru țara noastră și trebuie să sporim competitivitatea zahărului autohton atât pe piața internă, cât și pe cea externă”, a subliniat ministrul Viorel Gherciu.

Totodată, solicitat de Agrobiznes, Anatolie Gorodenco, șeful Departamentului materie primă a companiei Sudzucker Moldova a menționat că în anul curent recolta de sfeclă de zahăr este mai mare cu 15-20%, dar zaharitatea mai scăzută.

În context, Anatolie Gorodenco a specificat că recoltarea va fi finalizată către sfârșitul lunii noiembrie, iar depozitarea și transportarea la fabrică către sfârșitul lunii decembrie.

Menționăm că, conform datelor statistice, în anul 2021, de pe 16,3 mii ha, se prognozează o recoltă globală de sfeclă de zahăr de circa 733,5 mii tone. Până în prezent au fost recoltate peste 50% din suprafețele însămânțate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›