Află istoria bucătăresei Liubovi Atamusova în cel de-al cincilea episod „Artizanii gustului”

Emisiunea Artizanii Gustului, o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova, a ajuns la jumătatea celui de-al doilea sezon. Episodul cinci o are ca protagonistă pe Liubovi Atamusova, bucătăreasă-chef a restaurantului „Sensi”.

Deși născută în Chișinău, Liubovi are amintiri frumoase legate și de Tiraspol, unde s-a mutat cu părinții ei când ea era clasa a cincea.

„Amintirile legate de Tiraspol sunt foarte fericite, pentru că este un oraș minunat, luminos pe malul Nistrului, cu o atmosferă specială, ca din altă lume.”

Vacanțele și le petrecea în Găgăuzia, care i-au rămas în memorie ca fiind cele mai dragi amintiri. Liubovi spune că probabil atunci s-a înfiripat în ea dragostea pentru bucătărie, căci adora să o urmărească pe bunica ei gătind. „Era o adevărată magie.”

Liubovi a studiat economie, dar treptat s-a simțit tot mai atrasă de bucătărie – această „lume incredibilă” în care s-a pomenit.

Bucătarul-chef Konstantinos Dimopoulos, cel care i-a fost mentor vorbește despre ea ca fiind una dintre puținele istorii de succes, din toți bucătarii pe care i-a instruit, lucru care se datorează inclusiv ambiției ce o caracterizează.

„Din câți oameni am antrenat, istorii de succes sunt numai trei. Liubovi este una din aceste trei. O adevărată istorie de succes. Asta era una dintre cele mai interesante părți ale personalității ei: a vrut să fie mult mai mult decât un simplu bucătar.”

Acest lucru se datorează spiritului ei perseverent și pasiunii ce o poartă pentru munca în bucătărie.

Liubovi este o adeptă a disciplinei în bucătărie. Dragostin Păduraru, un amic al eroinei, fost patron de restaurant spune așa:

„Liuba este exigentă, dar ea își motivează exigența. Sunt mândru de ea. Face o treabă foarte bună și are un nivel de profesionalism foarte înalt.”

Tot el vorbește despre cât de importantă este abilitatea bucătarului de a vorbi cu oaspeții, dar și despre provocările întâlnite în sectorul HoReCa.

Liubovi Atamusova a povestit și despre cum s-a solidarizat echipa lor în pandemie, ca să depășească împreună greutățile.

Dacă v-au captivat aceste detalii, urmăriți episodul ca să aflați mai multe de la eroină despre sacrificiile care le face un bucătar profesionist în calea sa spre desăvârșire.

Stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.

De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.