(video) „Țara trece la tizic, nu vă e rușine-un pic?” Mihai Popșoi a primit o pancartă, „pe care a pierdut-o după protestele din 2018 față de tarifele la gaze”

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Diana Caraman a venit cu o pancartă astăzi la ședința Parlamentului, pe care scria „Țara trece la tizic, nu vă e rușine-un pic” pe care i-a înmânat-o vicepreședintelui Legislativului din partea PAS Mihai Popșoi. „Este posterul dumneavoastră, de la ultimul prostest față de tarifele la gaz și pe care se pare că l-ați pierdut. Iată eu l-am găsit și vi l-am adus”, a declarat Diana Caraman.

Foto: captură video

Mihai Popșoi a luat posterul nemulțumit și l-a ascuns pe scaunul de lângă el, din prezidium. Deputatul PAS nu a venit cu vreun comentariu.


După majorarea semnificativă a tarifului la gaze, pe rețele au apărut poze și filmulețe de la un protest PAS din 2018, față de prețul mare la gaz. Mihai Popșoi purta atunci o pancartă similară celei primite astăzi de la deputata BCS.

Tariful la gazul natural în facturi pentru consumatorii casnici va fi de 11,08 lei pentru un metru cub și nu 10,26. Motivul este Taxa pe Valoare Adăugată, care nu a fost inclusă în prețul aprobat de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale pentru anul 2021. Astfel, consumatorii casnici vor plăti 10,26 lei pentru un metru cub, față de 4,3 lei, cât plăteau anterior. Asta, însă, fără Taxa pe Valoare Adăugată.

Moldogaz a cerut majorarea tarifului, după ce a crescut prețul de achiziție la gazele naturale pentru octombrie până la 790 de dolari pentru o mie de metri cubi, față de sub 250 de dolari cât a fost anterior.

Ulterior, Moldova a prelungit contractul cu Gazprom, iar pentru noiembrie va achita 450 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Guvernul Gavrilița a aprobat pe 10 noiembrie un șir de compensații pentru consumatori pentru facturile la gaz.


Pub