Suspendarea lui Ruslan Popov din funcția de procuror se amână. Ce a decis CSP

Consiliul Superior al Procurorilor a examinat, în ședința de astăzi, solicitarea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, de a-l suspenda din funcția de procuror pe Ruslan Popov, reținut de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS, la 9 octombrie.

Foto: Procuratura Generală

Subiectul a fost examinat de CSP cu ușile închise. Consiliul a decis ca examinarea demersului de suspendare din funcția de procuror a lui Ruslan Popov să fie amânată pentru o altă dată, cu citarea repetată a procurorului în ședință.

La 9 noiembrie, Ruslan Popov, adjunctul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Măsura preventivă i-a fost aplicată de instanța de judecată.

În aceeași zi, acesta a fost supus unui test la Covid-19, iar rezultatul a fost negativ.

Ruslan Popov a fost plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile, la data de 19 octombrie, după ce Magistrații Curții de Apel au admis parțial demersul procurorilor.

Pe 4 noiembrie, magistrații i-au prelungit termenul de arest preventiv.

Ruslan Popov, șeful adjunct al PG suspendat, a fost reținut de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS, la 9 octombrie. Acesta a declarat despre reținerea sa că este „o comandă politică”.

Ulterior, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în dosarul în care este investigat pentru îmbogățire ilicită, decizia fiind pronunțată pe 11 octombrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Procurorii au contestat la Curtea Apel decizia magistraților de a-l plasa în arest la domiciliu pe Ruslan Popov.


Pub