Igor Dodon: 100 de zile de guvernare PAS - o catastrofă. Vom veni cu raport alternativ, le vom spune și ce pot face, dar nici demiterea Nataliei Gavrilița nu va schimba ceva

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, susține că „situația în țară s-a înrăutățit pe toate domeniile”, exact la un an de la alegerile prezidențiale, în care a câștigat Maia Sandu, și la 100 de zile de activitate a Guvernului condus de Natalia Gavrilița. „Din păcate, demiterea unui ministru sau altuia nu va ajuta. Nici schimbarea întregului Guvern nu mai poate deja remedia această stare de lucruri”, a declarat fostul șef de stat la NTV Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Un an de președinție și 100 de zile ale Guvernului - vor fi critici, dar anume aceste 100 de zile sunt clar o catastrofă. Situația s-a înrăutățit pe toate dimensiunile, chiar și inițiativele care parcă erau bune s-au încheiat prost. Nu e motiv de bucurie, nici măcar politic, pentru că suferă cetățenii.

Opoziția pregătește un raport alternativ a acestor 100 de zile și nu doar vom indica greșelile, dar vom veni și cu soluții despre cum acestea pot fi înlăturate.

Ei acum îi dau afară pe toți, îi numesc pe ai lor, rude. Acest lucru va crește nivelul de corupție, pentru că ei știu că „verișoara” e în Președinție și nimic nu se va întâmpla.

Eu în Președinție nu am schimbat decât consilierii, ei îi alungă pe toți.

Cred că în timp toți vor înțelege când s-a condus țara mai bine. Regretăm că cetățenii vor suferi, dar „până nu tună, bărbatul nu-și va face cruce”.

Incompetența și grandomania actualei guvernări nu se va înlătura prin „reparație cosmetică”. Nici măcar schimbarea întregului Guvern nu va schimba ceva, doar alegeri anticipate”, a declarat Igor Dodon.

Prim-ministra Natalia Gavrilița vine, în câteva clipe cu raportul privind 100 de zile de activitate a Guvernului pe care îl conduce.


Pub