Vor urma și alte remanieri în Guvern, după plecarea lui Kulminski? Răspunsul Nataliei Gavrilița

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit cu un comentariu referitor la declarația vicepreședintelui Parlamentului, Mihai Popșoi, despre faptul că „s-ar putea să fie unele remanieri guvernamentale în scurt timp”. Precizările au fost făcute în cadrul prezentării raportului de activitate a Guvernului, la 100 de zile de mandat.

Foto: UNIMEDIA

„Nu este vorba despre remanieri în cadrul acestui Guvern. Deocamdată, Guvernul nu are niciun plan de remaniere”, a declarat Natalia Gavrilița.

„Această așteptare ca la 100 de zile să fie efectuate remanieri în baza anumitor performanețe este cumva alimentată artificial”, a mai adăugat șefa Cabinetului de miniștri.


S-ar putea să fie unele remanieri guvernamentale în scurt timp”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, la 4 noiembrie. Întrebat, despre cine ar fi vorba, acesta doar a confirmat că nu este vizată ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

„Nu vă pot da nume, dar s-ar putea să fie anumite schimbări”, a mai precizat acesta.

A doua zi, pe 5 noiembrie, Vladislav Kulminski a demisionat din funcția de vicepremier pentru Reintegrare, anunțând că pleacă „din motive personale”.

Tot pe 5 noiembrie, prim-ministra Natalia Gavrilița a semnat cererea de demisie a viceprim-ministrului Vlad Kulminski. Șefa Guvernului a anunțat că regretă decizia respectivă, dar că aceasta „nu are legătură cu performanțele înregistrate pe dosarul de reglementare a diferendului transnistrean”


Pub