Dosarul Direcției 5: Ședința de judecată privind arestarea lui Gheorghe Cavcaliuc, amânată

Avocatul fostului adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a solicitat amânarea ședinței de judecată ce-l vizează pe clientul său și acțiunile acestuia în cadrul Direcției 5.

Foto: UNIMEDIA
Următoarea ședință a fost stabilită pentru luni, la Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana.
Instanța va examina demersul procurorului PCCOCS din 10 noiembrie de aplicare a arestului, în cauza penală de fabricare a dosarelor Petic și Verbițchi, în perioada în care Cavcaliuc conducea Poliția RM.

Serviciul de Informații și Securitate a făcut publice mai multe imagini din dosarul a 6 foști și actuali ofițeri MAI, reținuți, în cadrul urmăririi penale pe un caz ce ține de fabricarea unui dosar penal cu privire la un pretins viol. Din secvențele video se aude cum „victima” este instruită să toarne o soluție în băutura celui căruia urma să i se fabrice dosarul.

În una dintre secvențele publicate de SIS, femeia primește asigurări că cel căruia urma să i se fabrice dosarul nu îi va putea face nimic și că ea va fi asigurată cu tot ce dorește, inclusiv cu apartament în Chișinău.

Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale a făcut publice detalii din dosarul celor 6 reținuți într-un episod al „activității ilegale a unor foști angajați ai Direcției 5, în interesul organizației criminale Plahotniuc”. Procurorii urmează să le înainteze învinuirea și să prezinte în instanța de judecată demersurile privind solicitarea aplicării arestului preventiv. 


Pub