Deputata fracțiunii Șor, Reghina Apostolova, despre Guvernul Gavrilița: A eșuat complet, a demonstrat până acum că poate doar să provoace crize

Criza gazelor, contractul păgubos semnat cu Gazprom, creșterea prețurilor, eșecul în rezolvarea crizei sanitare - acestea sunt doar câteva dintre „reușitele” Guvernului Gavrilița în 100 de zile de la preluarea mandatului. Concluziile aparțin deputatului Partidului „Șor”, Reghina Apostolova, și au fost făcute astăzi, într-un briefing la Parlament. Potrivit ei, acest Guvern a eșuat complet, a demonstrat până acum că poate doar să provoace crize.

Foto: Reghina Apostolova

„Este incredibil cum acești oameni, care până mai ieri le dădeau tuturor lecții de morală și de bună guvernare, astăzi dărâmă tot pe ce pun mâna. 60 de oameni au murit ieri de Covid-19. Alaltăieri au murit 51. Între timp, procesul de vaccinare este foarte lent, iar ministrul Sănătății fuge de jurnaliști. Am cerut de nenumărate ori deschiderea de urgență a farmaciilor sociale mobile, astfel încât oamenii, mai ales de la sate, să aibă acces facil la medicamente. 200 de mii de oameni au semnat pentru această inițiativă, pe care nici măcar nu ați citit-o. Deci, vaccinarea în stradă vi se pare normală, dar farmaciile mobile nu? Unde e transparența promisă, unde sunt măsurile de combatere a pandemiei?”, se întreabă deputatul Partidului „Șor”.

Apostolova a mai spus că un alt eșec de proporții incredibile, efectele căruia le vom simți încă mult timp de acum înainte, este criza energetică. Ea a adăugat că semnarea acordului cu Gazprom este un eșec total al Guvernului Maiei Sandu.

„Au venit de la începutul lunii august la guvernare, dar și-au amintit că expiră contractul de livrare a gazelor când au dat înghețurile. Pe lângă prețul exorbitant la gaze, moldovenii vor trebui să mai plătească 300 de milioane de dolari din cauza incompetenței și prostiei Cabinetului de miniștri al Maiei Sandu. Este vorba despre despre o penalizare, pe care autoritățile țării noastre au recunoscut-o prin semnarea contractului cu Gazprom. Fără măcar s-o negocieze. În curând, vin facturile, să vedem ce vremuri bune îi așteaptă în această iarnă pe sărmanii oameni. Gazul s-a scumpit, benzina s-a scumpit, motorina s-a scumpit, energia electrică stă se scumpească. Nu mai vorbim de produsele alimentare și alte servicii, care la fel s-au scumpit simțitor”, a adăugat Apostolova.

Deputatul a mai vorbit și despre faptul că, în 2022, vom avea cel mai slab buget național de la independență încoace, fără investiții, fără proiecte de dezvoltare.

„Va fi un buget strict de consum, un buget de supraviețuire. Un buget în stilul PAS. Ni s-a promis transparență, am primit în schimb concursuri aranjate și politizate, oameni dați afară doar pentru că așa vrea PAS, fără niciun fel de argumente. Tabloul e sumbru, dar nu e o problemă. Colegii din Parlament ai Nataliei Gavrilița au avut grijă să adauge un pic de culoare. La televizor va arăta totul frumos și bine de acum înainte. PAS și-a pus în buzunar Teleradio Moldova, contrar protestelor societății civile și ale experților internaționali. Televiziunea și radioul public va avea grijă să ne spună de acum încolo că vremurile pe care le trăim sunt bune, iar facturile mari și scumpirile din ultima vreme sunt doar o iluzie optică. Ne întrebăm de multe ori de ce se întâmplă toate astea. Este din cauza incompetenței și neprofesionalismului de care dați dovadă sau vreți intenționat să distrugeți țara?”, a conchis Reghina Apostolova.


Pub