„Vom face o investigație și vom veni cu o concluzie”. Gavrilița, despre erorile Ministerului Sănătății la raportarea deceselor de Covid

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit cu o explicație pe marginea cazului deceselor de Covid din primăvară, iar unele chiar din 2020, reflectate în statistica Ministerului Sănătății abia acum. Aceasta a anunțat că va fi efectuată o investigație, însă fără a preciza dacă cei responsabili de eroarea admisă vor fi trași la răspundere.

Foto: UNIMEDIA

„Am discutat cu doamna ministru acest lucru. Ministerul va veni cu mai multe detalii, însă s-a descoperit că în procesul birocratic de flux de informații și raportare a deceselor, au intervenit erori și sunt într-adevăr decese, inclusiv din perioada înainte de Guvernul nostru, care nu s-au raportat corect”, a declarat șefa Cabinetului de miniștri.

„Ministerul Sănătății este angajat să spună adevărul. Neapărat vom face o investigație și vom veni cu o concluzie referitor la motivele acestor greșeli”, a mai subliniat Gavrilița.

Secretara de Stat de la Ministerul Sănătății, Svetlana Nicolăescu a declarat, pe 10 noiembrie, că în statisticile din luna octombrie și noiembrie s-au regăsit și cazurile de deces care au survenit cu mai mult de zece luni în urmă.

„Ministerul Sănătății a identificat o serie de nonconformități în procesul de înregistrare şi raportare a cazurilor de deces provocate de Covid-19.

Mai exact, au fost identificate sute de cazuri de deces înregistrate, dar neraportate. Unele dintre acestea sunt încă din anul 2020. De exemplu, astăzi, din cele 60 de cazuri raportate, 9 revin unor perioade anterioare.

În prezent, o echipă lucrează la verificarea tuturor cazurilorînregistrate pe parcursul anilor 2020- 2021”, a anunțat ministerul Sănătății, într-un comunicat oficial, publicat ieri.  



Pub