Gavrilița nu consideră necesar să vină cu raportul de activitate în Parlament: „L-am prezentat fracțiunii PAS”

Guvernul Gavrilița nu a prezentat raportul de activitate la 100 de zile de mandat în plenul Parlamentului și nici nu planifică să o facă. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul conferinței de astăzi.

Foto: UNIMEDIA

Întrebată de ce nu au fost prezenți și miniștrii la prezentarea raportului de activitate după 100 de zile de mandat, din moment ce societatea are mai multe întrebări față de ei, dar și de ce Guvernul nu a venit în fața deputaților cu acest raport, odată ce Moldova este republică parlamentară, Natalia Gavrilița a răspuns: „Eu cumva reprezint Guvernul și ceilalți miniștri lucrează. Avem o situație când ne confruntăm cu mai multe crize în paralel, toată lumea este la muncă. Noi putem informa cetățenii inclusiv prin intermediul mass-media.

Dacă este să vorbim despre Parlament, am fost cu o discuție despre realizările în primele 100 de zile în cadrul fracțiunii, unde am trasat împreună și anumite priorități pe viitor. Suntem în constantă colaborare cu colegii noștri din Parlament, inclusiv atunci când gestionăm aceste crize. Avem o implicare și un lucru de echipă foarte bun între șefii comisiilor parlamentare și miniștrii de ramură.

În ceea ce privește informarea cetățenilor, noi, după fiecare ședință de Guvern venim cu o conferință de presă, la care vin și anumiți miniștri. Miniștrii merg la emisiuni, suntem deschiși să comunicăm și să răspundem la întrebările cetățenilor în fiecare zi”.


Prim-ministra Natalia Gavrilița a prezentat, astăzi, raportul de activitate a Guvernului, la 100 de zile de mandat.

Șefa Guvernului s-a declarat mulțumită de activitatea miniștrilor, precizând că fiecare dintre ei „a lucrat cu abnegație”.


Pub