(foto) Un șofer din Iran, prins cu peste jumătate de tonă de heroină în camion, în Azerbaidjan: Se îndrepta spre Moldova

Un camion Renault, condus de un cetăţean al Republicii Islamice Iran, care transporta stafide în Republica Moldova prin teritoriul Republicii Azerbaidjan a fost reţinut la postul vamal Astara al Biroului Vamal Principal Teritorial de Sud pentru traficul de droguri.

Foto: Captură de ecran

Potrivit informațiilor primite de către Departamentul Principal de Operațiuni și Investigații al Comitetului Vamal de Stat din Azerbaijan informează că, vameșii au împiedicat o tentativă de introducere ilegală de droguri cu greutatea de 622 kilograme 075 grame din controlul vamal din două fapte.

În timpul interogatoriului, șoferul a spus că autoturismul pe care îl conduce nu conține obiecte ascunse și nu are nimic de declarat la controlul vamal, cu excepția mărfii „stafide” indicate în documentele de marfă.

Cu toate acestea, în timpul inspecției vehiculului, folosind un câine de serviciu, câinele a reacționat la partea stângă a mașinii. Ulterior, când vehiculul a trecut pe lângă aparatul cu raze X, s-a observat ceva suspect în interiorul rezervorului de combustibil din stânga al mașinii. La inspecția detaliată a camionului, s-a constatat că rezervorul de combustibil era împărțit în două părți de o placă metalică. În timpul controlului, într-o parte a rezervorului de combustibil, care a fost împărțit în două părți, a fost găsită heroină cu o greutate de 301 kilograme și 475 de grame.

În cel de-al doilea caz, potrivit informațiilor operaționale, un camion DAF condus de un cetățean azer a fost reținut la postul vamal Samur al Biroului Vamal Principal Teritorial de Nord.

Imagini suspecte au fost observate când mașina, care transporta „fistic” și „curmale” din Republica Azerbaidjan în Republica Moldova, a trecut prin aparatul cu raze X la postul vamal „Samur”. În timpul inspecției, s-a depistat că rezervorul de combustibil al mașinii a fost împărțit în două părți cu o placă metalică, o parte a fost umplută cu motorină, iar în cealaltă parte a fost găsită heroină în cantitate de 320 de kilograme și 600 de grame.



Pub