(video) Un șofer, către polițistul care l-a amendat: Ai un metru și „kopeici” și îți pare că îți permiți tot?
Nemulțumit de punctele de penalizare, dar nu de propriile încălcări ale circulației rutiere. Astăzi, în jurul orelor 11:10, inspectorii de patrulare aflându-se la intersecția bulevardului Decebal și strada Nicolae Titulescu din municipiul Chișinău au stopat o mașină pentru ignorarea cerințelor indicatorului de a vira numai la dreapta sau înainte și necuplarea centurii de siguranță.
Foto: Captură de ecran
Ofițerii de patrulare s-au legitimat, i-au explicat conducătorului auto despre încălcările comise și că urmează a fi sancționat conform legislației în vigoare.

În urma verificării în sistemul de date, s-a stabilit că șoferul la momentul actual deține 11 puncte de penalizare active. 

Polițiștii au comunicat că, urmează ai fi ridicat permisul de conducere în urma acumulării a 17 puncte de penalizare, deoarece conform art. 36 alin. (2) Cod contravențional al RM, dacă aplicarea sancţiunii condiţionează acumularea a 15 puncte de penalizare, agentul constatator remite cauza contravenţională spre examinare în instanţa de judecată competentă, care, odată cu sancţiunea principală şi cu aplicarea punctelor de penalizare, aplică privarea de dreptul special de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an ca sancţiune complimentară.

Conducătorul auto de 30 de ani s-a arătat nemulțumit de faptul că urmează ai fi ridicat permisul de conducere și a început a înjura polițiștii cu diferite cuvinte necenzurate și a aduce amenințări în adresa acestora.

Totodată, la fața locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul IP Botanica, care va documenta cazul conform competenței.

„Precizăm, instituția nu va tolera acte de ameninţare asupra poliţiştilor, vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea, blamarea, nesupunerea ordinelor legale. Poliţistul – aflat la menţinerea ordinii publice, dirijarea traficului rutier, efectuând cercetare la faţa locului, intervenind la o altercaţie, reţinând adeversarul ce manifestă agresivitate sporită – acţionează pentru siguranţa oamenilor, riscând pierderea capacităţii de muncă sau propriei vieţi!”, menționeazî INSP.

Atenție, secvența video conține fragmente cu expresii necenzurate.




Pub