Ion Ceban: Am avut Guverne diferite, dar dezastrul de astăzi este incomparabil. Nota 3 îi dau, ca să nu fie chiar doi

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, spune că a văzut diferite guvernări în Republica Moldova, dar „la dezastru la care am ajuns astăzi este incomparabil”. Edilul a menționat că raportul de activitate a Guvernului, la 100 de zile de mandat îl notează „cu un 3 slăbuț” și crede că „o bună parte din acești miniștri trebuiau demult să fie plecați în demisie”. Declarațiile au fost făcute în emisiunea „Moldova în Direct” la Moldova 1.

Foto: UNIMEDIA

„Situația critică este generată de menagementul prost a instituțiilor pentru că eu sunt sigur că se puteau găsi alte soluții de cât ceea ce avem la ziua de azi. Eu am ascultat astăzi cu mare drag raportul, haideți să spunem așa, la 100 de zile și dacă mă întrebați pe mine, pentru că m-au întrebat oamenii cam ce notă aș pune eu după aceste 100 de zile Guvernării. Eu cred că un 3 slăbuț, ca să nu fie 2 ca să critic foarte tare și în general cred că o bună parte din acești miniștri trebuiau demult să fie plecați în demisie, repet, demult, pentru că și pe zona energetică și pe zona de administrare a situației pandemice și pe domeniul social, dar și pe domeniu economic, scumpiri, etc. Lucrurile da, nu sunt simple, dar ele trebuiesc gestionate și nu trebuie să fugi de responsabilitate, de presă, să te ascunzi, nu trebuie să alergi prin cabinete ca să nu te vadă nimeni. 

Eu am văzut diferite guvernări, în Republica Moldova, eu sunt în administrația publică din 2004 și am văzut diferite Guverne, corupte, responsabile, mai puțin responsabile, Guverne despre care se spunea că sunt sub anumite regimuri și erau și lucrurile întradevăr nu au fost mereu bune, dar la dezastru la care am ajuns astăzi este incomparabil, și acest dezastru este generat de incompetență și dacă mă întrebați ce calificativ îi pun acestei Guvernări astăzi este incompetență”, a declarat Ion Ceban. 

Prim-ministra Natalia Gavrilița a prezentat, astăzi, raportul de activitate a Guvernului, la 100 de zile de mandat. 

Din 6 august 2021, Republica Moldova are un nou Guvern. Natalia Gavrilița și echipa sa de miniștri au primit votul de încredere din partea majorității parlamentare. Partidul Șor și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu au votat atunci.


Guvernul condus de Natalia Gavrilița, este format din 13 ministere, în loc de 9, așa cum a fost până acum. Totodată, din Executiv fac parte și 2 viceprim-miniștri specializați, unul pentru Reintegrare și unul pentru Digitalizare. 


Pub