Un teren de joacă și unul de volei pentru copiii din Costuleni

Imagine-simbol

La Costuleni, în scurt timp, va fi amenajat un teren de joacă pentru copiii mici din localitate, dar și un teren de volei. Acest lucru va fi posibil grație Programului „Incubator” lansat de PNUD.

În cadrul proiectului ”Cetățeni activi, comunități durabile”, implementat de grupul de inițiativă din Costuleni  „Cu drag pentru acasă”, vor fi instalate și câteva bănci, coșuri de gunoi, dar vor fi plantați și arbori pentru înfrumusețarea zonei respective.

„Astfel ne-am propus să asigurăm condiții de odihnă activă pentru copii, dar și a posibilităților de practicare a sportului pentru locuitorii cartierului respectiv”, a subliniat Tatiana Clopot, liderul grupului de inițiativă.

Lucrul asupra amenajării terenului va începe luna în luna iulie și se preconizează a fi terminat în luna noiembrie.

„În cartierul unde se dorește a fi implementat proiectul respectiv, nu există nici un loc amenajat pentru petrecerea timpului liber. Acesta este cel mai vechi cartier din localitate”, mai spune Tatiana Clopot, după care mai adaugă: „Cu toate că are unele dintre cele mai vechi gospodării din localitate, aici sunt și foarte multe familii cu copii, mai tinere de 35-40 de ani, iar petrecerea timpului liber în locuri special amenajate nu este posibilă pentru că ele nu există și majoritatea acțiunilor administrației publice locale sunt concentrate mai mult pentru centrul satului”.

Iar părinții cu copii mici sunt nevoiți să se deplaseze în zona de centru a satului, unde există un teren de minifotbal, un loc de joacă pentru copii și un teren de volei sau copiii își petrec timpul liber pe un imaș aferent cartierului. Tot aici, majoritatea copiilor sunt lăsați în grija bunicilor și au părinții plecați la munci peste hotare. „Un avantaj foarte mare este că terenul selectat, de altfel  ca și localitatea, se află pe malul rîului Prut, unde există un peisaj memorabil”, face o remarcă lidera grupului de acțiune.

Potrivit Tatianei Clopot, de acest proiect vor beneficia, în total, 3260 locuitori ai satului Costuleni, dintre care peste 750 sunt copii și adolescenți.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *