Îți place Aperol Spritz? 5 cocktailuri pe care neapărat trebuie să le încerci. Le poți pregăti ACASĂ

11 Nov. 2021, 07:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
11 Nov. 2021, 07:21 // Au Bani //  MD Bani

Ai o sticlă de Aperol și ai vrea să prepari niște băuturi delicioase cu acest aperitiv italian pentru a-ți uimi oaspeții? Aperol Spritz este unul din cocktailurile tale preferate? Atunci trebuie să încerci și aceste 5 rețete de cocktailuri care . Dar înainte de a începe, vă vom spune puțin despre istoria acestui amestec.

100 de ani de istorie

În 2019, Aperol a împlinit 100 de ani de când a fost prezentat la Târgul Național din Padova (Italia), de către 3 frați: Luigi, Barbieri și Silvo. Legenda spune că numele acestui elixir provine de la un termen în franceză – „ Apéro ”, care înseamnă literalmente „aperitiv”. După cum puteți vedea, numele a triumfat, deoarece este folosit până astăzi pentru a denumi băutura.

Spre deosebire de alte aperitive celebre, precum băutura Ramazzotti sau Martini, Aperolul se remarcă prin gustul dulce și acrișor în același timp, iar împreună cu vinul spumant devine o combinație irezistibilă și inconfundabilă, denumită firesc Aperol Spritz, scrie money.ro.

Ingrediente rafinate

Rețeta preparării ei este ținută în continuare secretă de urmașii celor 3 frați, iar dincolo de ei, nimeni nu știe cantitățile exacte ale Aperolului. Singurul lucru care a fost dezvăluit publicului, sunt ingredientele cu care se face acest lichior din Peninsula Apeninică.

Aperol este produs cu ierburi fine de înaltă calitate și cu un tip de ulei de citrice. Toate aceste ingrediente fac posibilă realizarea unei compoziții de arome selectate, în așa fel încât acest lichior italian să fie capabil să satisfacă cele mai pretențioase gusturi și, în consecință, să răspundă criticilor cele mai persistente.

Cocktailuri pe care să le încerci dacă iubești Aperol Spritz

Dacă ești un foarte mare fan al cocktailului Aperol Spritz, atunci trebuie să încerci și alte cocktailuri care au la bază acest aperitiv popular.

Airdale

Pentru Airdale vei avea nevoie de 75 de ml de whiskey bourbon, 30 de ml de Aperol și 10 de ml de sirop. Ce trebuie să faceți este să adăugați toate ingredientele într-un shaker cu gheață și să amestecați bine. Strecurați totul într-un pahar de whiskey în care puneți 2 cuburi de gheață în prealabil. Decorați cu o bucată de coajă de grapefruit. Este un cocktail excelent pentru cei ce iubesc Aperol Spritz.

Cheeky Negroni

Pentru acest cocktail aveți nevoie de 30 de ml de gin, 30 de ml de vermouth alb, 30 de ml de Aperol și coajă de grapefruit. Turnați cele 3 băuturi într-un shaker cu gheață și agitați până lichidul se răcește. Strecurați băutura într-un pahar de modă veche în care ați pus gheață înainte. Strângeți coaja de grapefruit pe deasupra paharului și lăsați-o în băutură. Este o băutură perfectă de care să vă bucurați la sfârșit de zi sau la o petrecere.

Luscious Laura

Pentru acest cocktail veți avea nevoie de 45 de ml de gin, 45 de ml de Aperol, 45 de ml de sirop de fructul pasiunii și ananas. Pune toate lichidele într-un shaker cu gheață și agită bine. Strecoară lichidul într-un pahar cu gheață și decorează cu o bucată de ananas. Este un cocktail văratec care, cu siguranță, îți va plăcea la fel de mult ca Aperol Spritz.

Aperol Fizz

Un cocktail la fel de interesant ca și Aperol Spritz, pentru Aperol Fizz veți avea nevoie de 120 de ml de Aperol, 60 de ml de zeamă de lămâie, 30 de ml de sirop, 1 albuș de ou, apă minerală și coajă de grapefruit. Într-un shaker pune gheață și toarnă Aperolul, zeama de lămâie, siropul și albușul de ou și agită bine timp de 20-30 de secunde. Strecoară băutura în două pahare cu gheață și completează cu apă minerală. Decorează cu coajă de grapefruit.

Aperol Burbon Twist

Pentru Aperol Burbon Twist vei avea nevoie de 60 de ml de whiskey, 30 de ml de Aperol, 10 ml de sirop, jumătate de lămâie tăiată felii, frunze de mentă, bucăți de portocală și gheață. Adaugă feliile de lămâie și menta într-un shaker și zdrobește-le. Adaugă gheață, whiskey, Aperol și sirop și amestecă cât de bine poți. Adaugă niște gheață într-un pahar și strecoară băutura în acesta. Decorează cu o bucată de portocală.

Aperol este o băutură versatilă și perfectă pentru vară și, datorită acestui fapt, este și foarte populară. Putem vedea Aperol Spritz peste tot pe plajă în timpul sezonului, dar acest lucru nu înseamnă că nu putem combina Aperol și cu alte ingrediente pentru a obține cocktailuri interesante și unice. Există numeroase rețete cu pe care le puteți încerca, inclusiv pe cele prezentate mai sus. De asemenea, puteți experimenta și vă puteți gândi propriile rețete de cocktailuri pe bază de Aperol de care să vă bucurați alături de prieteni, familie sau persoana dragă. Nu strică, cu siguranță, să aveți o sticlă de Aperol la îndemână prin casă în caz de vi se face poftă de un Aperol Spritz, dar nu uitați să consumați cu măsură.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 20:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 20:28 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovagaz urmează să solicite o reducere a tarifului pentru gazul natural, conform anunțului făcut de directorul companiei, Vadim Ceban, cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Cererea va fi depusă mâine, pe data de 26 aprilie, la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), în speranța de a aduce un beneficiu semnificativ consumatorilor finali. Cu toate acestea, Ceban nu a oferit detalii precise în legătură cu mărimea estimată a reducerii tarifului.

În data de 23 aprilie, membrul Consiliului Energocom, Alexandr Slusari declara că prețul gazului vândut de Energocom către Moldovagaz ar urma să fie între 300-350 dolari pentru mia de metri cubi, în luna mai.

Tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 cu TVA inclus, potrivit deciziei ANRE aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 21 februarie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău