Gavrilița își laudă Guvernul pentru succesul din cele 100 de zile: Curățim instituțiile statului de oameni compromiși

11 Nov. 2021, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Nov. 2021, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Natalia Gavrilița a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre ce a făcut în cele 100 de zile de la învestire. Este o perioadă de adaptare de tranziție, gestionare a administrației, foarte multe procese care trebuiau puse pe roate. Ne-am confruntat cu instituții ale statului erodate de corupție și ghidate de interese private. De-a lungul cestei perioade cu  criza pandemică, a gazelor și a prețurilor.

 În contextul creșterii prețurilor, am crescut pensia minimă la 2000 de lei. Am creat un mecanism de compensare parțială de către stat a facturii la gaze naturale și încălzire pentru a atenua impactul creșterii tarifelor asupra populației”, a declarat Gavrilița.

În ceea ce privește remanierile din Executiv, Gavrilița a spus că așteptările sunt alimentate artificial. „Ne dăm seama că facem greșeli și încercăm să le corectăm. Curățim instituțiile statului de oameni compromiși”.

Ne confruntăm cu foarte multe refuzuri de ocupare a funcțiilor vacante. Ne-am dori mai mulți specialiști. Mai trebuie ceva timp. Explicația e că oamenii din Moldova au trecut prin foarte multe perioade de instabilitate și sunt persoane care își mai dau ceva timp. Luni, la Londra vom avea o discuție și cu diaspora unde vom promova funcțiile vacante și vom încuraja să aplice pentru mai multe funcții. Luni, la Londra vom avea o discuție și cu diaspora unde vom promova funcțiile vacante și vom încuraja să aplice pentru mai multe funcții.”, a menționat Gavrilița.

Întrebată ce notă acordă Guvernului pe care îl conduce, premierul a spus că nota trebuie să o acorde cetățenii în baza acțiunilor care au fot făcute în cele 100 de zile.

Pe 30 iulie, președintele Maia Sandu a semnat decretul de înaintare a Nataliei Gavrilița în funcția de premier. Noul guvern a fost învestit la 6 august, votat de 61 din cei 63 de deputați de la PAS.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău