O persoană a primit mandat de arest pentru 20 de zile în dosarul certificatelor false anti-COVID-19

cna
Foto: Foto: CNA/Facebook

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, s-a expus în dosarul corupției privind eliberarea certificatelor false de vaccinare anti-COVID-19. Astfel, s-a luat decizia ca un intermediar va primi mandat de arestare pe un termen de 20 de zile, iar în privința altor doi instanța a aplicat măsura controlului judiciar.

Amintim că, recent, trei intermediari au fost reținuți de CNA și procurori, fiind suspectați de organizarea unei scheme de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19.

Un medic a fost reținut ulterior, iar ancheta este în desfășurare pentru stabilirea întregului cerc de suspecți. La percheziții, operate și în unele instituții medicale, au fost ridicate acte relevante pentru cauză, iar în telefoanele învinuiților au fost găsite poze cu buletine de identitate ale solicitanților de certificat, dar și certificate de vaccinare autentice.

Datele anchetei arată că, sumele pretinse și primite variau între 4 000 și 6 000 de lei, pentru un certificat, bani ce erau distribuiți corespunzător rolului fiecărui participant în schema infracțională.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente