Un medic din Stăuceni, reținut în dosarul certificatelor de vaccinare anti-Covid false

Un medic de familie al Centrului de sănătate din Stăuceni a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de ofițerii CNA și procurori, după percheziții efectuate, astăzi, la sediile unor instituții medicale din localitate și din sectorul Rîșcani al capitalei, în dosarul certificatelor de vaccinare anti-Covid false.

Foto: CNA

Potrivit CNA, un medic de familie al Centrului de sănătate din Stăuceni a fost reținut, cu puțin timp în urmă, în cadrul dosarului privind schema de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid.

Acțiunile de urmărire penală continuă cu percheziții la domiciliul persoanei.

CNA va reveni cu detalii.

Astăzi, ofițerii CNA și procurorii Anticorupție au desfășurat percheziții la sediile unor instituții medicale din sectorul Rîșcani și Stăuceni. Sunt vizați lucrători medicali, suspectați de acte de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid.

Centrul Național Anticorupție a publicat noi detalii în cazul certificatelor de vaccin false. De această dată, ofițerii CNA au făcut publice mai multe discuții dintre cei care vindeau documentele false și cumpărătorii. În prezent, mai multe persoane se află în vizor, inclusiv lucrători medicali, iar trei intermediari au fost deja reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. Aceștia sunt cercetați pentru trafic de influență și riscă până la 7 ani de detenție sau amendă pe până la 200.000 de lei.

Oamenii legii au efectuat săptămâna trecută, percheziții la 4 centre medicale a IMSP CS Mărăndeni, într-o cauză penală pornită pe confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.

Mii de certificate de vaccinare false au fost eliberate de medicii din Moldova. La început, prețurile pentru un astfel de act, fără a primi vreun vaccin, erau mai mici, iar cu timpul suma a crescut. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că în raioane „businessul” deja a fost pus pe roate.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că au fost intentate deja primele 5 cauze penale cu privire la certificatele care conțin semne vădite de falsificare. În aceste cauze sunt vizate atât persoane juridice, cât și persoane fizice care eliberau buletine false negative de analiză a probei biologice, ori transportau peste hotare persoane despre care se cunoștea că dețin certificate false la Covid-19.


Pub