Podcastul Transplant cu Marina Musteață: despre bucătărie și rădăcini

În cel de-al doilea episod Transplant, am discutat despre legătura dintre mâncare și dorul de casă cu Marina Musteață, bucătăreasă și patiseră stabilită la San Francisco. Ea se află și în spatele profilului folklorictable, acolo unde ridică la un nou nivel deserturile tradiționale moldovenești.

Marina s-a născut la Chișinău, dar a copilărit mult la țară, la Orhei și Ungheni. Fiind departe de casă și-a redescoperit rădăcinile cu ajutorul tortului napoleon, a cornulețelor cu vișină, plăcintelor și altor bunătăți. La începutul pandemiei, atunci când toată lumea era înnebunită după pâinea cu maia, chiar a lansat un curs dedicat acestei arte.

               Ascultă și sezonul 1 al podcastului AICI.

Ascultă mai jos o discuție despre viața din SUA, pasiunea pentru gătit, stele Michelin, frumusețea, stresul și misoginia din bucătăriile profesioniste:

Podcastul poate fi ascultat pe toate platformele dedicate: Google Podcasts, Apple Podcasts, Spotify, Overcast, etc.

Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Iași și am acumulat o experiență de peste 10 ani în presa scrisă, televiziune, podcasting și presă online. Am lucrat și în domeniul jurnalismului financiar, comunicării guvernamentale și corporative. Îmi împart viața între Spania și Moldova și cred că scrisul are puterea de a schimba lumea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.