O femeie i-a dat 300.000 de lire unui bărbat cunoscut pe internet. Credea că-și vor cumpăra casă împreună

09 Nov. 2021, 08:11
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
09 Nov. 2021, 08:11 // Actual //  MD Bani

În mai 2019, Sophia a început să vorbească cu Aaron pe un site de dating. Ea voia să se căsătorească. Aaron a spus că și el vrea același lucru. Au vorbit mai mult și lucrurile au început să se miște rapid. Sophia a descoperit însă că a rămas și fără partener, și cu datorii de 300.000 de lire sterline, bani pe care i-a trimis bărbatului pe care nu l-a întâlnit niciodată față în față, relatează BBC.

Acum, femeia spuncă a fost victima unei „fraude romantice” și vrea ca aplicațiile de întâlniri să ia mai multe măsuri pentru a preveni astfel dsituații.

Sophia (al cărei numa fost schimbat, pentru a-i proteja identitatea), și bărbatul pe care îl credea partenerul ei au început să discute despre cumpărarea unei case împreună – fără să se întâlnească vreodată în viața reală. Privind în urmă, Sophia simte că Aaron i-a spus „multe minciuni” despre viitorul lor.

Ea spune că bărbatul a creat documente ipotecare false și e-mailuri către avocați. El îi vindea un vis, iar ea îl cumpăra – la propriu. Sophia i-a trimis lui Aaron sume uriașe de bani pe care acesta le cerea sub pretextul viitoarei lor casdvis.

Am luat împrumuturi de mii de lire și i-am dat toate economiile mele, care echivalează cu aproximativ 50.000-60.000 de lire sterline. Apoi am împrumutat mulți bani de la familie și prieteni”, a spus ea.

În total, Sophia spune că i-a trimis în jur de 300.000 de lire sterline.

Când Aaron i-a cerut încă 50.000 de lire sterline, Sophia a decis că e momentul să pună întrebări. A sunat la bancă, unde credea că are un cont comun cu Aaron. I-au spus că numele ei nu figura pe cont.

Am simțit că se crapă pământul sub mine. Nu-mi venea să cred. Mă simțeam ca într-un coșmar”, spune ea.

Auzi povești, citești povești, auzi despre poveștile altora, dar crezi că ție nu ți se va întâmpla niciodată. Dar s-întâmplat, pentru că nu-ți dai seama de abuzul emoțional”, adaugă ea.

Sophia a început să facă investigații asupra presupusul ei partener și să afle dacă lucra acolo unde i-a spus că lucrează.

Mi-au spus că nimeni cu acest nume nu lucrează acolo. De fapt, tipul de la Barclays a spus: „Trebuie să închizi și să suni imediat la poliție”, povesteștSophia.

A făcut acest lucru, iar poliția investighează cazul din ianuarie 2020, dar deocamdată nu au fost făcute arestări.

După doi ani, Sophia și-a recuperat o partdin bani, deoarecinstanța a decis că femeia a fost victima unei înșelătorii. simte că se află într-o poziție mult mai bună.

Sophia nu estsingura victimă a escrocilor sentimentali. Potrivit UK Finance, între 2019 și 2020 a existat o creștere cu 20% a fraudelor bancare legate de escrocherii romantice.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:55 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce lucrează pentru a răspunde preocupărilor UE, a declarat compania miercuri, pe platforma de socializare X, transmite CNBC.

Comisia Europeană a dat termen până miercuri inclusiv companiei deţinute de grupul chinez ByteDance să abordeze preocupările cu privire la posibila creare de dependenţă prin intermediul programului de recompense pentru copii, urmând ca în caz contrar se confrunte cu o suspendare temporară a funcţiei.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mentale a utilizatorilor”.

Platforma nu a comunicat Bruxellesului, înainte de lansarea aplicaţiei, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a lansat săptămâna trecută în Franţa şi în Spania noua aplicaţie, care le permitea utilizatorilor să fie plătiţi pentru vizionarea de videoclipuri. TikTok Lite era deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Utilizatorii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani puteau „să colecteze puncte descoperind noi conţinuturi sau realizând anumite acţiuni”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare. Punctele astfel colectate puteau fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susţine creatorii de conţinuturi.

„Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie”, iar „durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat la momentul respectiv reprezentanţii TikTok.

Foarte apreciată de tineri şi de influenceri pentru videoclipurile sale care sunt adeseori dansante sau muzicale, controversata reţea de socializare TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Ea este acuzată cu regularitate că găzduieşte numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase şi imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj şi de propagandă în slujba Chinei, o acuzaţie respinsă de compania ByteDance.

Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja „sănătatea fizică şi mintală” a minorilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău