Vaticanul ar putea pierde 116 milioane EUR. Vinde un imobil de LUX din Londra, aflat în centrul unui scandal financiar

09 Nov. 2021, 08:19
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
09 Nov. 2021, 08:19 // Au Bani //  MD Bani

Vaticanul ar putea pierde peste 100 de milioane de euro prin vânzarea unui imobil londonez aflat în centrul unui scandal financiar.

Această vânzare, aflată în ultimele etape, către fondul american Bain Capital ar urma să aducă 200 de milioane de lire sterline (233 de milioane de euro), cu aproximativ 116 milioane de euro mai puţin decât cele aproximativ 350 de milioane investite de Vatican în 2014, potrivit cotidianului britanic Financial Times, citat de AFP.

Contactaţi de AFP, reprezentanţii Vaticanului nu au dorit să facă declaraţii cu privire la aceste informaţii, relatează Agerpres.

Clădirea de lux de 17.000 de metri pătraţi, situată în districtul londonez Knightsbridge, pe Sloane Avenue 60, se află în prezent în centrul unui amplu proces pentru infracţiuni financiare la Vatican. Zece persoane, printre care şi influentul cardinal Becciu, fostul prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, sunt judecate pentru fraudă, deturnare de fonduri, abuz de putere şi spălare de bani, fiind suspectate de finanţare opacă, prin intermediul unor oameni de afaceri italieni.

Scandalul datează din 2013, când Secretariatul de Stat al Vaticanului a cumpărat la un preţ supraevaluat această clădire în capitala britanică, alocând în acest scop fonduri din Obolo di San Pietro, un fond de donaţii primite de la credincioşii catolici pentru a finanţa acţiunile de caritate ale papilor şi activitatea acestora.

La vremea respectivă, cardinalul Becciu era responsabil de aceste operaţiuni, deoarece deţinea funcţia de substitut pentru Afaceri Generale, post pe care l-a părăsit în 2018 după ce a fost numit de papa Francisc prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Scandalul a afectat reputaţia Bisericii Catolice şi pe cea a papei Francisc, care a accelerat în ultimele luni reformele financiare interne pentru a lupta împotriva corupţiei.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău