(video) Amenda Olgăi Țapordei a ajuns pe masa Primăriei: „Șoferii nu trebuie să ghicească e legal instalat semnul sau nu”

Primarul capitalei, Ion Ceban, a cerut ca pe fiecare stradă să fie făcută o evaluare a semnelor de circulație, iar cele care stau ilegal să fie scoase. Reacție vine după ce sâmbătă seara, femeia de afaceri, Olga Țapordei, a anunțat că a fost amendată după ce a parcat ilegal, în opinia ofițerilor. Incidentul s-a produs pe strada Eminescu.

Foto: colaj

„Am înțeles că sub un semn de circulație existent pe strada Eminescu, șoferii erau amendați la greu. Șoferii se parcau conform semnului instalat, iar polițiștii explicau că acest semn este neregulamentar și ar trebui să fie scos demult și șoferii achitau amenzi. Erau nevoiți să le achite. În acest context solicitarea noastră este ca instituțiile responsabile că șoferii nu trebuie să ghicească e legal instalat sau nu, la fel solicit șoferilor să citească semnele acolo unde nu e voie de staționat.

Sunt contra parcărilor ilegale pe trotuare, peste tot, chiar dacă peste câțiva metri este parcare legală sau se poate de parcat, dar și sunt împotriva ilegalităților comise împotriva șoferilor. Sper că acel semn a fost scos de către Direcția Transport, așa cum am discutat, dacă potrivit polițiștilor este ilegal. Sper că oamenii legii au făcut și anumite note de informare către Direcție despre altfel de semne.

Solicit ca pe fiecare stradă să fie făcută o evaluarea semnelor instalate, cele care atârnă ilegal să fie scoase, acolo unde urmează să fie instalate să fie procurate”, a spus Ceban.


Incidentul a avut loc sâmbătă. Olga Țapordei a spus că a parcat conform unui indicator permisiv, însă l-a scurt timp a primit o amendă, din motiv că „semnul este ilegală și demult trebuia scos”.


Pub