Secretarul de stat al MAI, despre acuzațiile pe care i le aduce Platforma DA: Falsuri ordinare, vehiculate de oameni cu frustrări personale

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Sergiu Diaconu, a venit cu o reacție, după acuzațiile aduse de reprezentanții Platformei DA în adresa sa. Acesta a declarat, pentru UNIMEDIA, că informațiile prezentate sunt niște „povești răsuflate”, iar cei care le vehiculează ar avea „frustrări personale”.

Foto: Tribuna

„Aceste povești au fost vehiculate de când am făcut reforma Poliției Rutiere și după aceasta - instalat Centrul de monitorizare. Cu mulți ani în urmă s-a încercat vehicularea lor, prin 2012, s-au dovedit a fi niște falsuri ordinare, bazate pe niște povești false”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Sergiu Diaconu, pentru UNIMEDIA.

„Noi ne facem treaba, lucrăm, cineva iese cu niște informații sterile. Probabil sunt niște frustrări personale, dumnealui a plecat în perioada când eram la MAI, nu știu, nu am avut tangențe”, a mai adăugat Diaconu, făcând referire la Chiril Moțpan, fostul deputat din cadrul Platformei DA, care a venit astăzi cu mai multe dezvăluiri despre anumiți șefi și reprezentanți ai conducerii structurilor de forță din cadrul MAI.

Platforma DA o acuză pe ministra de Interne, Ana Revenco, de faptul că a promovat în funcții de conducere în cadrul subdiviziunilor Poliției oameni cu reputația compromisă, care ar fi fost implicați, anterior, inclusiv în dosare penale, iar unii ar fi fost documentați de SIS, sau prinși băuți la volan.

Fostul deputat al Platformei DA, Chiril Moțpan, a prezentat mai multe documente ce l-ar viza pe secretarul de stat al MAI, Sergiu Diaconu.

Sergiu Diaconu a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne din data de 10 august.

„Domnul Diaconu are o formare diversă în domeniul administrației publice, ordine și securitate publică în instituții prestigioase din Europa, deține o expertiză internațională în domeniul de aplicare a legii și securității rutiere, cu o experiență de peste 20 de ani în gestionarea programelor de anvergură, realizate în circa 10 țări. A condus Centrul de reformă al MAI, în cadrul căruia au fost elaborate documente de politici publice, care au stat la baza reformei instituției, crearea IGP și altor structuri subordonate. Este un cunoscător și promotor al soluțiilor inteligente în sectorul de ordine și securitate publică, persoană în care eu am încredere că va face o echipă foarte bună și rog susținere”, a declarat, atunci, Ana Revenco, ministra Afacerilor Interne.


Pub