Fostul șef al Metalferos, pe urmele lui Plahotniuc: Procurorii l-au pus sub învinuire în același dosar
După ce săptămâna trecută procurorii au dispus punerea sub învinuire a lui Vlad Plahotniuc și au solicitat arestarea acestuia, astăzi la 8 noiembrie curent, procurorii au înregistrat la Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana, demersul de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile și în privința ex-directorului SA „Metalferos”, Alexei Țîmbrovschi. În următoarele zile, magistrații urmează să se expună asupra demersului înaintat de către procurori.
Foto: PG
PG anunță că acesta este învinuit că, în complicitate cu Vlad Plahoniuc și alte persoane învinuite pe caz, au creat și au condus o organizație criminală, prin intermediul căreia au dobândit ilicit mijloace financiare în proporții deosebit de mari, pe care ulterior în scopul de a-i tăinui sau a deghiza originea ilicită a lor au fost convertiți sau transferați prin diferite modalități.

Prin urmare, ex-directorului SA „Metalferos” i se impută săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art.42 alin.(2), (3) și (5), art.284 alin.(1) din Codul penal (Crearea și conducerea unei organizații criminale); art.190 alin.(5) din Codul penal (Escrocherie în proporții deosebit de mari) și art.243 alin.(3) lit.a) și b) din Codul penal (Spălare de bani, săvârșită de o organizație criminală și în proporții deosebit de mari).

Concomitent, procurorii au dispus inițierea investigațiilor în vederea căutării ex-directorului SA „Metalferos”, care la moment se eschivează de a se prezenta în fața procurorilor.

PG menționează că, la moment, în cadrul cauzei penale vizate supra, se efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a circumstanțelor cazului sesizat.

Despre măsurile suplimentare întreprinse și soluția dispusă pe caz, vom reveni ulterior cu informații suplimentare.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.


Pub