Criza gazelor „a ars” un alt site care a publicat știri false: Au speriat moldovenii că vor îngheța de frig iarna

Încă un site care publică informaţii false va fi restricționat, anunță Serviciul de Informare și Securitate. Potrivit unui comunicat de presă, emis astăzi de SIS, sursa a publicat un articol cu titlul „Noua putere de la Chișinău a decis să riște ca moldovenii să înghețe peste iarnă doar pentru a se certa cu Rusia” / „marii strategi din SUA care, împreună cu alți ”vizionari” din Ucraina, au găsit formula prin care să falimenteze Gazprom: să oprească livrările de gaz din Rusia către Moldova”.

Foto: digi24.ro

În conformitate cu Dispoziția nr.1 din 22.10.2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a RM, Serviciul a identificat site-ul geopolitika.ro care a promovat informații cu conținut fals.

Prin conținutul unui articol publicat, sunt promovate falsuri privind motivele crizei în sectorul gazelor naturale din RM: „Noua putere de la Chișinău a decis să riște ca moldovenii să înghețe peste iarnă doar pentru a se certa cu Rusia” / „marii strategi din SUA care, împreună cu alți ”vizionari” din Ucraina, au găsit formula prin care să falimenteze Gazprom: să oprească livrările de gaz din Rusia către Moldova”.

În context, Serviciul solicită resurselor on-line care au distribuit/preluat informațiile vizate, eliminarea acestora.

Serviciul de Informații și Securitate anunța joi, 4 noiembrie, că solicită blocarea site-urilor politnavigator.net, politnavigator.news și aparatorul.md care au publicat știri cu conținut fals.


Pub