Saakașvili, internat în spitalul penitenciarului, după ce a intrat în greva foamei

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a fost spitalizat. După ce a intrat în greva foamei, Saakașvili a fost internat în Spitalul pentru deținuți Nr.18, transmite presa rusă.

Foto: ria.ru

„Pentru a preveni o eventuală înrăutățire a stării de sănătate și în legătură cu gradul sporit de pericol a deținutul Mihail Saakașvili, fost transferat din Penitenciarul Nr.12 în Spitalul pentru deținuți Nr.18. Vom reveni ulterior cu alte informații”, scrie sursa.

Potrivit presei ruse, despre necesitatea de spitalizare a anunțat consiliul de medici. Anterior avocații fostului președintele georgian au cerut spitalizarea acestuia într-o instituție medicală civilă.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, cere eliberarea fostului președinte gerogian, Mihail Saakașvili. „Bunul nostru prieten Mihail Saakașvili are nevoie urgentă de spitalizare după ce a intrat în greva foamei”, a scris Popșoi într-o postare.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că se va implica personal pentru readucerea în Ucraina a fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, după ce acesta a fost arestat și încarcerat în țara sa de origine

Fostul președinte al Georgiei, reținut pe data de 1 octombrie la reîntoarcere în țară, a declarat greva foamei. Despre asta a anunțat Ombudsmanul, Nino Lomjaria, care l-a vizitat în închisoare. Potrivit acesteia, fostul președinte georgian nu este de acord cu acuzațiile care i se aduc și spune că se consideră deținut politic.


Pub