Wonder of the Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume, e aproape de lansare. Oraș plutitor, construit în 2 ani

08 Nov. 2021, 07:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Nov. 2021, 07:36 // Au Bani //  MD Bani

„Wonder of the Seas”, cel mai nou și mai mare vas de croazieră din lume, a cărui construcție a durat doi ani, a părăsit vineri seara șantierul din portul francez Saint Nazaire, îndreptându-se către Marsilia, unde va avea parte de finisajele finale, relatează Euronews.

Cu o lungime impresionantă, de 362 de metri, o lățime de 64 de metri și o greutate de 236.857 de tone, „Wonder of the Seas” se pregătește de lansarea primei curse. La începutul lunii martie anul viitor, își va începe croazierele având ca punct de pornire portul Everglades din Florida.

Vasul, aparține companiei Royal Caribbean și este un adevărat oraș plutitor construit la Chantiers de l’Atlantique. Este din clasa Oasis – în lume mai există doar patru alte nave de croazieră din această clasă – și are la bord 20 de restaurante și 11 baruri care deservesc până la 6.988 de pasageri, pe 18 punți. Vasul are 2.867 de cabine și va avea un echipaj de 2.300 de membri.

Wonder of the Seas are opt zone de agrement, inclusiv promenadă, centru spa și de fitness, magazine de lux. Printre facilitățile pentru pasageri se mai numără un perete de escaladă, un carusel și o tiroliană. Una dintre zonele de la bordul Wonder of the Seas, botezată Central Park, va fi practic primul parc viu de pe mare, care va găzdui peste 20.000 de plante.

Construcția navei de croazieră a început în aprilie 2019. Inițial, urma să fie gata în 2021, dar lucrările au fost întârziate de pandemie.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău