(doc) Maia Sandu a promulgat legea privind trecerea Companiei „Teleradio-Moldova” sub controlul parlamentului

trm
Foto: TRM.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat legea pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova. Astfel, compania „Teleradio-Moldova” (TRM) a trecut sub controlul parlamentului.

Monitorizarea instituțiilor publice de către parlament este un indicator de bună guvernare. Controlul parlamentar se efectuează prin diverse mijloace. Scopul oricărui control parlamentar este de a verifica actele și acțiunile conducătorilor autorităților/instituțiilor publice sub aspectul conformității cu legea, respectării drepturilor și libertăților omului, precum și al corespunderii cu interesul general al societății.

Respectiv, se propune ca organul care numește persoana într-o funcție să aibă posibilitatea de a o revoca din funcție în cazul în care se constată că acea persoană a executat necorespunzător sau nu a executat obligațiile, prerogativele sau atribuțiile sale.

Pe 4 noiembrie, deputații PAS au votat modificarea la Codul serviciilor media audiovizuale ce prevede reîntoarcerea companiei Teleradio-Moldova (TRM) sub control parlamentar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente