Profesorul UNIWA, dr. Panos Yannakopoulosa, a avut o întâlnire cu masteranzii în securitatea informației de la UTM: Ce subiecte au abordat

Dr. Panos Yannakopoulos, profesor la Departamentul de Informatică și Inginerie Calculatoare Universitatea din Attica de Vest (UNIWA), Grecia, coordonatorul proiectului LMPI privind programele de dublă diplomă în securitate cibernetică, în timpul vizitei sale în Moldova, a avut o întâlnire pe 5 noiembrie 2021 cu masteranzii în securitatea informației din Universitatea Tehnică a Moldovei (TUM), care sunt implicați în proiectul LMPI, și anume: Natalia Spînu, Șefa Centrului de Răspuns la Incidente Cibernetice din cadrul STISC (Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică), Ion Malear manager de securitate cibernetică de la „CERT-GOV-MD”, STISC, Maxim Masiutin, șeful companiei Advanced Data Security Solutions și Mihai Danțiș, Manager Cyber Security Division Manager, TUV Austria Romania.

Foto: UTM

LMPI (license master professionnel en protection informatique) este un proiect global al Erasmus+, un program al Comisiei Europene pentru educație, care facilitează mobilitatea și cooperarea studenților și profesorilor.

Convenția privind programele duble de studii în securitatea cibernetică între universități (UNIWA și TUM) a fost semnată la 7 decembrie 2018.

Întâlnirea a avut drept scop îmbunătățirea programelor internaționale de dublă diplomă în securitate cibernetică și să faciliteze colaborarea academică internațională și cercetarea comună în domeniul securității cibernetice.


Pub