Slusari: Musteață a reușit deja să pună табличка pe ușa biroului din CSJ, dar la mine au început să ajungă documente interesante

Fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari a publicat un act care arată că „un oarecare Dorel Musteață, care procură în 2017 tocmai două apartamente în centru capitalei cu puțin peste 40 mii euro”. „Din ultima declarație de avere a „reformatorului” justiției puteți afla că dânsul are în proprietate un apartament de lux, cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați, pe care l-a primit drept donație, în 2019, de la o rudă. Dânsul zice că este de la soacră”, scrie Slusari.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Nu știu dacă domnul Musteață a reușit deja să pună табличка pe ușa biroului din CSJ, dar la mine au început să parvină documente interesante.

Iată un act de verificare din 28.12.2019 de la compania vestită de construcție Basconlux cu un oarecare Dorel Musteață, care procură în 2017 tocmai două apartamente în centru capitalei cu puțin peste 40 mii euro. Poate este un однофамилец?

Din ultima declarație de avere a „reformatorului” justiției puteți afla că dânsul are în proprietate un apartament de lux, cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați, pe care l-a primit drept donație, în 2019, de la o rudă. Dânsul zice că este de la soacră.

Solicit ca domnul Musteață să explice conținutul acestui document, iar pentru organele abilitate sunt gata să prezint actul respectiv cu adresele apartamentelor.

P.S. Cei 52 de deputați din majoritatea parlamentară, poate abrogați hotărârea rușinoasă de joi, până atunci când o să apară un alt documet, din care o să fie clar cine a achitat o parte din bani pentru apartamentul sau apartamentele domnului Musteață?”, a scris Alexandr Slusari pe Facebook.

Avizul Comisiei Juridice Numiri și Imunități privind numirea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, la CSJ a provocat noi discuții. Fostul procuror al mun. Chișinău, Ivan Diacov, susține că „Musteață a „ajutat” la demolarea Procurorului General, iar acum trebuie cumva remunerat”. Cu o reacție a venit și fostul președinte al CC, Alexandru Tănase.

Președintele interimar al CSM, Dorel musteață a fost numit judecător la Curtea Supremă de Justiție. Parlamentul a susținut, joi, candidatura acestuia cu 52 de voturi pentru. Totodată, și Ghenadie Plămădeală a fost numit în funcția de judecător la CSJ. Candidatura acestuia a fost susținută cu voturile a 55 de deputați.

Juristul Nicolae Eșanu a venit cu un comentariu după ce Comisia Juridică Numiri și Imunități a decis să aprobe candidatura lui Dorel Musteață la funcția de judecător la CSJ. „Mă întreb cum asta este posibil, în condițiile în care articolul 20 alin. 3/2 din Legea cu privire la CSM interzice în mod expres acest lucru”, a scris Eșanu, astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, a venit cu unele explicații.

Și fostul deputat, Dinu Plîngău, a criticat avizul Comisiei Numiri și Imunități privind numirea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, la CSJ. „Asta-i reforma justiției?”, se întreabă acesta.

Președintele interimar al CSM va fi propus Parlamentului pentru a fi numit judecător la Curtea Supremă de Justiție. Comisia Juridică Numiri și Imunități i-a aprobat astăzi candidatura.

În luna iunie, CSM a decis ca Dorel Musteață să asigure interimatul funcției de președinte al Consiliului.

Anterior, acesta a fost și membru al Consiliului Institutului Național al Justiției

În 2018, CSM a propus Parlamentului Republicii Moldova numirea domnului Musteață Dorel în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, până la atingerea plafonului de vârstă – 65 de ani.

Dorel Musteață este membru al CSM începând cu 7 octombrie 2018.


Pub