joi, 28 martie, 2024
13.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCristian Ciobîrcă: Cropaid NPA mi-a salvat livada de cais de înghețuri

Cristian Ciobîrcă: Cropaid NPA mi-a salvat livada de cais de înghețuri

Recomandate

Îngheţurile târzii de primăvară sau temperaturile reduse din perioada rece a anului pot afecta recoltele, atât calitativ, cât și cantitativ.

În anul 2020, SRL „Bioconsterr” a testat, şi înregistrat cu succes preparatul Cropaid NPA, eficient în protecția culturilor de impactul înghețului, iar o bună parte din fermieri deja au reușit să se convingă de eficiența produsului.

Cristian Ciobîrcă, producător de cais din Cimișlia, a utilizat Cropaid NPA pentru protecție culturii de cais de înghețurile târzii în acest an, iar rezultatul pe care l-a obținut l-a bucurat mult.

„Am aplicat Cropaid NPA cu 2 zile înainte de înghețuri, așa cum mi-au recomandat specialiștii companiei, rezultatele au fost foarte bune. Pentru a compara eficiența produsului, am lăsat o zonă din parcelă în care nu a fost aplicat produsul, iar diferența a fost mare. De aceea, voi aplica Cropaid NPA și în acest sezon pe toată suprafața livezii de cais. Este o investiție ce merită a fi făcută, iar rezultatul reprezentat prin recoltă depășește cu mult banii cheltuiți pentru produs”, susține Cristian Ciobîrcă.

Eficiența Cropaid NPA: în stânga a fost aplicat produsul, în dreapta nu a fost aplicat.

Cropaid NPA este eficient pentru protecția speciilor pomicole, legumelor, căpșunului, sfeclei de zahăr, cartofilor și florilor de înghețuri.

Pentru a proteja pomii de îngheț și a asigura o protecție mai bună, aceștia trebuie trataţi pentru prima dată toamna, imediat după căderea frunzelor (pentru a oferi rezistență mugurilor la temperaturile scăzute de iarna).

Pentru a-i proteja de efectele frigului şi îngheţului, cea de-a doua aplicare trebuie să fie realizată înaintea înfloririi şi după căderea petalelor.

Pentru mai multe detalii despre produs, apelați:

Produsul poate fi cumpărat și în credit. Vedeți pe acest link mai multe detalii despre normele de aplicare pentru fiecare cultură.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale