image
Sursa foto: jurnal.md

Un bărbat din Strășeni a ajuns în comă la spital, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon din cauza unei sobe defecte

Un bărbat de 62 de ani, din localitatea Chirianca, raionul Strășeni, s-a intoxicat cu monxid de carbon din cauza unei sobe defecte.

Bărbatul a fost găsit în stare inconștientă în propria casa de către un coleg de serviciu, care a apelat imediat serviciile de urgență. Pentru cercetarea cazului, la fața locului a intervenit o echipă de pompieri. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că incendiul în locuința nu s-a produs, iar persoana intoxicată a fost preluată de o echipă de medici în stare gravă, în comă de gradul I.

Persoana a fost resuscitată în drum spre spital, unde i s-a acordat îngrijiri de rigoare. La spital, bărbatul și-a revenit, iar la moment viața acestuia este în afara oricărui pericol. În urma cercetărilor efectuate în locuința bărbatului, s-a stabilit că acesta s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat în urma defecțiunii sobei.

În acest context, IGSU atenționează populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului.  Cetățenii sunt rugați să verifice sobele și căile de evacuare a fumului înainte de utilizare. Pentru evitarea incendiilor și cazurilor de intoxicație cu monoxid de carbon, încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe noapte. Mai mult, este indicat ca persoanele să nu aprindă focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, dar și să îndepărteze lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma instalațiilor de încălzit.

IGSU informează oamenii despre riscul utilizării instalațiilor electrice defecte care pot provoca incendii în locuințele acestora. Conform IGSU, de la începutul anului 2021, 43 de persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar 7 dintre ele și-au pierdut viața. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: