Procurorul Ruslan Popov rămâne după gratii. Magistrații i-au prelungit arestul cu încă 15 zile

Ruslan Popov, adjunctul Procurorului General suspendat Alexandr Stoianoglo, va rămâne în izolator încă 15 zile. Magistrații i-au prelungit, astăzi, termenul de arest preventiv.

Foto: Captură video

„Magistrații Curții de Apel Chișinău au decis menținerea în vigoare a hotărârii Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana prin care i-au prelungit măsura preventivă sub formă de arest preventiv pe un termen de 15 zile”, a comunicat pentru UNIMEDIA, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Magistrații Judecătoriei Ciocana au prelungit termenul de arest cu 15 zile pentru Ruslan Popov, la data de 28 octombrie.

Ruslan Popov a fost plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile, la data de 19 octombrie, după ce Magistrații Curții de Apel au admis parțial demersul procurorilor.

Ruslan Popov, șeful adjunct al PG suspendat, a fost reținut de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS. Acesta, a declarat despre reținerea sa că este „o comandă politică”.

Ulterior, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în dosarul în care este investigat pentru îmbogățire ilicită, decizia fiind pronunțată pe 11 octombrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Procurorii au contestat la Curtea Apel decizia magistraților de a-l plasa în arest la domiciliu pe Ruslan Popov.


Pub