Atenție la sobele defecte: Un bărbat, în stare gravă la spital, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon

Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost transportat la spital în stare gravă, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor, cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 4 noiembrie, în localitatea Chirianca, raionul Strășeni. Bărbatul a fost găsit în stare inconștientă, în propria casă. Pentru cercetarea cazului, la fața locului a intervenit o echipă de pompieri. Angajații IGSU au stabilit că incendiul în locuință nu s-a produs, iar persoana intoxicată a fost preluată de o echipă de medici, în stare gravă, în comă de gradul I. Bărbatul a fost resuscitat în drum spre spital, unde i s-au acordat îngrijiri. La spital, acesta și-a revenit și conform datelor recepționate ulterior, la moment viața sa este în afara oricărui pericol.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în locuința bărbatului, s-a stabilit că acesta s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat în urma defecțiunii sobei. În acest context, IGSU atenționează populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului.

Cetățenii sunt rugați să verifice sobele și căile de evacuare a fumului înainte de utilizare. Pentru evitarea incendiilor și cazurilor de intoxicație cu monoxid de carbon, încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe noapte. Mai mult, este indicat ca persoanele să nu aprindă focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, dar și să îndepărteze lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma instalațiilor de încălzit.

De la începutul anului, 43 persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, dintre care 7 și-au pierdut viața. În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.


Pub