Șeful suspendat al Brigăzii „Fulger”, Cazimir Trocin, vizat într-o anchetă internă. Ce acuzații i se aduc

Comandantul Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger, Cazimir Trocin, este supus unei anchete interne,fiind suspendat din funcție. Șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, a anunțat ce învinuiri i se aduc, dar și că nu poate oferi mai multe detalii, pentru a nu prejudicia mersul investigației.

Foto: MAI

„În ceea ce privește declarațiile făcute de către comandantul suspendat al brigăzii, dumnealui deja de o lună este supus anchetei interne,fiind suspendat din funcție anume în legătură cu încălcarea unor atribuții de serviciu, mai exact pentru încălcarea procedurilor de organizare a activității interne a subdiviziunii și emiterea în mod arbitrar a unor acte administrative”, a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov.

Acesta a mai declarat că până la finalizarea anchetei interne nu poate oferi mai multe detalii, „pentru a nu prejudicia mersul acesteia”.

Cazimir Trocin afost numit comandant al Brigăzii de poliție cu destinațiespecială Fulger în august 2020, fiind prezentat de către ministrul Afacerilor Interne de atunci, Pavel Voicu.

La sfârșitul lunii septembrie 2020, Ziarul de Gardă scria că oscrisoare cu mai multe acuzații în adresa șefului Batalionului cu destinație specială „Fulger” a ajuns pe masa mai multor instituții de stat, inclusiv la Președinție, Consiliul Suprem de Securitate, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate.

Ieri, ofițeri din cadrul Fulger au denunțat presiuni într-o scrisoare deschisă. „Am decis să rupem tăcerea. Instituția noastră este una dintre cele de elită ale MAI, care la moment se confruntă cu un val de presiuni și destabilizări create intenționat, având drept scop preluarea conducerii de către alte persoane”, se arată în scrisoare.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat, în acest context: „Întotdeauna este suspicios când sunt așa scrisori publice de nemulțumire și dorința de a păstra anumiți conducători, care au muncit, nici nu știu dacă pot să folosesc cuvântul muncit, au deținut funcții”.

Astăzi, șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, a venit cu mai multe precizări, după ce a discutat atât cu șefii departamentelor Brigăzii cu destinație specială, cât și cu ofițerii din subordine, cu privire la denunțurile făcute în scrisoarea apărută în spațiul public.


Pub