Parlamentul a creat Comisia parlamentară specială de monitorizare și control asupra realizării politicii de reintegrare a Moldovei

Parlament
Foto: flickr.com

Deputații au constituit Comisia parlamentară specială care va monitoriza și va evalua situația actuală privind politicile de reintegrare, va elabora propuneri/recomandări și va informa Biroul permanent și, după caz, plenul parlamentului, cel puțin o dată pe semestru, despre activitatea sa și principalele subiecte de actualitate legate de politicile de reintegrare a Republicii Moldova.

Comisia parlamentară specială, în colaborare cu autoritățile responsabile de domeniul respectiv, va contribui la identificarea de proiecte și soluții ce ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Guvernul, prin instituțiile din subordine responsabile de domeniul respectiv, și alte autorități competente vor prezenta informații și vor consulta Comisia parlamentară specială referitor la politicile de reintegrare.

Pentru formarea unei poziții naționale în domeniul abordat, deciziile și documentele ce urmează a fi semnate pentru soluționarea problemelor de reintegrare vor fi consultate de Comisia parlamentară specială. În acest scop, comisiei i se va prezenta solicitarea de aviz consultativ, însoțită de argumentarea necesității semnării documentului respectiv, cu specificarea eventualelor consecințe de ordin politic, financiar-economic sau de altă natură pe care le implică documentul.

În scopul îndeplinirii sarcinilor stabilite, Comisia parlamentară specială va atrage în activitatea sa:
– organizații internaționale specializate în mediere și dialog, pentru facilitarea dialogului informal, oferirea de expertize, analize comparative și practici internaționale comparative aplicate în cazuri similare;
– specialiști în domeniu din cadrul autorităților competente, al societății civile, mediului academic, de asemenea parteneri de dezvoltare și alte părți interesate.

Componența nominală.

PAS:
Calinici Ana;
Racu Ana;
Davidovici Natalia;
Nantoi Oazu;
Bolea Vladimir;
Popșoi Mihail.

BCS:
Vlad Batrâncea;
Constantin Starîș;
Andrian Lebedinschi.

PȘ:
Denis Ulanov.

Președintele comisiei – Mihail Popșoi.

Vicepreședinte – Vlad Batrâncea.

Secretara comisiei – Calinici Ana.

Taguri: #Parlament2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente