Primăria Chișinău va aloca 4,4 milioane de lei proprietarilor de mansarde arse pe strada Ion Pelivan

ipiccy_image-7-920×575

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi alocarea mijloacelor financiare locuitorilor mansardei care a luat foc la data de 23 octombrie pe strada Ion Pelivan din capitală.

Potrivit deciziei consilierilor municipali, proprietarii celor 20 de mansarde distruse în urma incendiului vor fi despăgubiți cu 9 000 de lei pe metru pătrat, suma totală alocată de municipalitate din fondul de rezervă este de 4,4 milioane de lei, scrie alocapitala.md.

În același timp, mai mulți consilieri municipali au cerut inspectarea tuturor celor circa 200 de mansarde construite în oraș și elaborarea planurilor de protecție împotriva tuturor calamităților. De asemenea, a fost solicitată inițierea unei măsuri legislative prin care s-ar introduce obligativitatea asigurării locuințelor private.

Mansarda blocului din strada Ion Pelivan a luat foc la 23 octombrie, toate cele 20 de locuințe au ars în totalitate. Deocamdată, autoritățile examinează cauza incendiului pentru a se expune.

IGSU a precizat că, în momentul intervenției, un pompier s-a ales cu traumatisme și a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă, pentru a primi îngrijiri medicale. Ofițerul de presă al IGSU a precizat că acesta se afla în afara oricărui pericol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente